Kako se najbolje provesti u Miamiju?

| Travel |

Kako ide ono – “Paris is always good idea?” Ma ne, “Miami is always good idea.“ I tako i bi.

Bez razmišljanja sam kupila kartu u nedjelju za ponedjeljak. Izašla me nekih 300 dolara preko Expedije. Osjećala sam se luckasto i uzbuđeno u isto vrijeme poput 50-godišnjaka kada se ponovno zaljubi. Spakirala sam se vrlo brzo. Potrpala sam par haljinica, 3 para sandal – ovaj put nisam pretjerivala. Ne znam zašto, ali uvijek imam bezbroj cipela u koferu, a ni ne nosim ih sve. Uvijek budeš u istima ili japankama.

Moja frendica ima problem s make up opremom. Ona je make up artistic pa ima milijun pudera, korektora, ruževa…  Sve nešto “ovo ide prije ovoga, osjenčaj s ovom četkicom to…” Ja je samo blijedo gledam: “Fino ćeš me našminkati pa da napokon imam obrve kao sve one žemske s Instagrama.” Ona je to jedva dočekala.

Let je bio kratak, samo dva i pol sata. Došli smo prije reda. U avionu su dijelili piće i perece. Odmah sam se razbudila kad sam čula za perece. Ni ne otvaram oči, već samo mašem desnom rukom po zraku da uhvatim vrećicu s perecima dok mi sve zuji u ušima od turbulencije. Ni ne sjećam se nikoga s leta, osim da je bio ogroman avion i jedan ljubazan gospodin koji mi je pomogao oko torbe.

Čim sam izašla s aerodrome uhvatila sam taxi koji me je odvezao u South Beach za 35 dolara. Točnije, vozio me je na Ocean Drive, a to je prvi red do mora u South Beachu. To je kao kod nas da imaš hotel dolje na rivi. Ocean Drive je jedna dugačka ulica s milijun restorana i barova sakrivenih ispod suncobrana i palmi. Svi restorani su zgurani jedan do drugog i stalno te zaustavljaju na ulici kako bi ti ponudili razno razne gratise i happy hourse samo da sjedneš za njihov stol.

Agata u Miamiju

Na tom Ocean Driveu se nalazi i poznata Versace kuća. Trenutni vlasnik je telekomunikacijski mogul Peter Loftin koji ju je preuredio u privatni klub. Bila sam unutra i izgleda kao one meksičke vile koje viđamo u sapunicama, Acapulco i te fore. Kada malo dalje produžiš i skreneš na lijevo, stići ćeš do 14th Streeta i Collins Avenuea gdje se nalazi najbolji sendvič bar ikada – La sandwicherie. Imaju ogromne svježe sendviče za nekih 9 dolara. Uz to imaju i odlične salate, smoothije, svježe sokove, kavu, ma sveeee. Još i izgledaju kao bar, samo sjedneš za šank s ulice.

Povoljnu cijenu hotela možeš pronaći na Ocean Driveu, Collins ili Washington Avenueu. Kada kažem povoljnu mislim na 100 dolara na noć pa sve do 250 dolara. Sve iznad 16th Streeta su novi luksuzni hoteli gdje je noć oko 500 dolara. Jedan od takvih je i moj najdraži hotel Delano. Predivni bijeli dekor, prozračna terasa puna zelenila i bazen okružen visokim palmama mi uvijek oduzimaju dah. Oni imaju onu foru s stolom u bazenu – možeš bukirati večeru i kvasiti noge u bazenu. Kupe fore iz Hrvatske. Lol.

Agata u Miamiju

20 dolara za suncobran ispod kojeg sam izgorila i još 20 za ležaljku i 30 dolara za salatu sa škampima na toj ležaljci. Sada znam kad kažu da je Miami najluksuznija američka destinacija za odmor. Premda mi živimo u New Yorku, već smo se navikle na visoke cijene svega pa smo si i još priuštile koktele od 25 dolara lol. Kad sam na vekejšonu, ne zanima me. Najjača mi je scena bila kada sam na 6th Streetu i Ocean Driveu kupila bocu vode u trgovini koja je koštala 5 dolara i lik me još pitao da ga tipujem – “Have a nice day”, dobacila sam mu. Ono američki, hladno. To je jedna od najskupljih stvari koje sam kupila ikada, jeezz.

Navečer bi došle mrtve umorne u hotelsku sobu i dogovarale se u koji ćemo klub večeras, jer tamo stvari drugačije funkcioniraju nego u New Yorku. Određene dane je određeni klub popularan. U klubovima uvijek možeš sresti neku poznatu osobu jer “Hey u Miamiju si!” Ljudi stoje na hrpi i napadaju doormana da ih pusti unutra. U New Yorku moraju biti samo 2 reda i nema galame ili attitudea jer tek onda nećeš ući. U Miamiju je skuplji upad nego u New Yorku. Traže od 50 do 200 dolara samo da uđeš. Uber je puno jeftiniji. Svugdje gdje bi išle po South Beachu je oko 3 dolara. Zvuči mi besplatno sada. Pa u New Yorku ni espresso ne košta 3 dolara! Ok, 3 i nešto.

Agata u Miamiju

Jedna od najboljih stvari kako što bolje vidjeti Miami je vožnja biciklom. Možeš rentati bicikli na svakom uglu. Jedan sat samo 6 dolara. Rentala sam ga kako bih se vozila po boardwalku koji je dugačak 3 kilometra i omeđen s jedne strane morem, a s druge s luksuznim hotelima i njihovim bazenima. Šetalište su tek nedavno dovršili pa su tako nikli neki barovi poput Ritz-Carltona koji se nalazi uz sami boardwalk i par koraka od plaže. To nisam primijetila prošle godine, tako da sam ove godine bila tamo svaki dan. Napokon neki bar na plaži u kojem možeš samo popiti piće i pročitati knjigu ili pak pogledati Euro. Toplo preporučujem. Kod nas je to normalna stvar, a ovdje takvi barovi nisu baš popularni. Svugdje je već uključena napojnica u račun od 18 posto tako da se ne morate brinuti. Popila sam Coronu koja me je koštala s napojnicom i porezom 10 dolara, što mislim da je i više nego povoljno za takav jedan hotel.

Agata u Miamiju

Espanola Way je tvoja destinacija za večeru. Španjolsko malo selo poznato po Al Caponeu i njegovom kockanju u Clay hotelu. Prepuno je restorana i barova koji odišu art deco šarmom i tu su naravno nezaboravni prodavači na ulicama razno raznih rukotvorina. Jesam li spomenula da je vožnja jahtom uzduž Miamija s ludim DJ-em bila više nego nezaboravna?

A pool party u Slu?

With love Agatha