Znanost može biti itekako zabavna i šaljiva

| Tech |

Jeste li znali da biser može težiti do 6 kilograma? A da morski psi žive oko 100 godina? Ako ste to znali, sigurno niste znali mačji urin svijetli u mraku pod crnim svijetlom… Sve ove zanimljivosti nas uče odlični i interesantni oglasi kojih su se dosjetili Rethink Canada i Science World muzej kako bi široj masi u Vancuveru kroz seriju ne tako poznatih, ali šaljivih znanstvenih činjenica približili samu granu znanosti.

Sigurno jedan od najupečatljivijih oglasa je bilboard koji je prekriven čistim zlatom i vrijedi čak 6000$, na njemu piše “Jeste li znali da 2 unce zlata mogu prekriti billboard”. Dvije unce zlata nisu puno, no za svaki slučaj Science World angažirao je dva stražara koji ga čuvaju tijekom dana i noću. Ovo je samo jedan od primjera odličnih oglasa koji su dio ove kampanje promoviranja znanosti. Oglasi osim odličnih plakata uključuju zanimljivo pozicioniranje i određeni guerilla marketing koji je onda uslikan i od čega je napravljen drugi, print dio kampanje. 

Ako ste jedna od onih osoba koja misli da je znanost dosadna i žao vam je što niste prespavali školske predmete poput biologije, fizike i kemije, možda vas ova serija fotografija uvjeri kako znanost može biti itekako zabavna.