Nova Lumia sa softerom Windows 10 stigla je u Hrvatsku!

| Tech |

Od 1. prosinca u Hrvatskoj će biti dostupni prvi Windows 10 mobilni uređaji - pametni telefoni Lumia 950 i Lumia 950 XL - a među prvima ih je isprobala Mirela Priselac Remi

Dolazak Windows 10 Lumia pametnih telefona je nešto čemu se već dulje vrijeme vesele brojni hrvatski ljubitelji modernih tehnologija. Tako je kompanija Microsoft Hrvatska, u suradnji s tvrtkom Mobis electronic, danas predstavila pametne telefone Lumia 550, Lumia 950 i Lumia 950 XL, odnosno prve modele Windows 10 mobilnih uređaja. Lumia 950 i Lumia 950 XL na tržište stižu 1. prosinca, a Lumia 550 sredinom mjeseca.

Nove Lumie 950 i 950 XL oduševile su i pjevačicu Mirelu Priselac Remi koja je povodom njihovog današnjeg predstavljanja izjavila: ”Telefon Lumia s Windows 10 je sjajno organizirana platforma; svemu se jednostavno pristupa, početni ekran se lako definira prema potrebama i zapravo mi na njemu nikad ništa ne nedostaje. Koristim brojne Windows aplikacije, a posebno volim OneNote koja mi služi da zapišem sve stihove u trenu kad mi padnu na pamet - bez toga sam izgubljena. Mogu reći da mi Lumia s Windowsima olakšava život i da je to uređaj na koji se u potpunosti mogu osloniti.”

Elemental

Lumia 950 i Lumia 950 XL pametni telefoni predstavljaju premium uređaje kompanije Microsoft i uz opciju Continuum, pomoću koje rade poput računala i mogu se povezati na bilo koji ekran, imaju vrhunske performanse kao što su brzo punjenje baterije, najbolja kvaliteta fotografija u svim uvjetima te Windows Hello Beta – mogućnost otključavanja uređaja prepoznavanjem šarenice oka u svim svjetlosnim uvjetima, čak i u potpunom mraku ili kroz naočale.

Pametni telefoni Windows 10 Lumia donose vrhunske inovacije, a obožavatelji u Hrvatskoj moći će ih kupiti među prvima u svijetu.

Ivana Šarić, Mirela Priselac Remi, Ivan Vidaković