Tko je prema Timeu obilježio 2012. godinu?

| Tech |

Unatoč brojnim izazovima u ekonomiji i podijeljenom glasačkom tijelu, predsjednik Obama uspio je nadvladati sve probleme i osvojiti drugi mandat. Zbog toga, ali i zbog bezbrojnih izazova koji su se našli ispred njega u prvom mandatu, Time magazine ponovo ga je proglasio za Osobu godine.

Iako će neki ovo proglašenje smatrati još jednom nezasluženom stavkom u Obaminom životopisu, sam izbor crnog predsjednika je velika stvar, a njegov reizbor još je veća i pokazuje da narod ne misli da je pogriješio kada ga je odabrao za vođu ove svjetske velesile.

Isti dan kad je Time objavio osobu godine, Bijela kuća pustila je zanimljivu fotografiju koja prikazuje predsjednika Baracka Obamu u igri sa djetetom člana svog osoblja koji je odjeven u Spidermana. Fotografija je odlična, a primjećujemo i prigodno postavljenu američku zastavu u pozadini.

Uz Obamu koji krasi posljednju naslovnicu Time magazina u ovoj godini na počasnim naslovnica našli su se oni koji su skoro osvojili ovu prestižnu titulu.

Tu je Fabiola Gainotti, talijanska fizičarka koje nadgledala najveći svjetski znanstveni eksperiment pronalaska Božje čestice na CERN-u u Švicarskoj. Tu je i Mohamed Morsi, novi predsjednik Egipta koji je usred revolucije naslijedio Hosnija Mubaraka. Veliko iznenađenje na popisu je novi CEO Applea, Tim Cook koji je bio na čelu ove kompanije tijekom kako kaže Time, najplodonosnije godine u povijesti Applea. Za kraj tu je Malala Yousafzai koja je nakon Obame možda i najviše zaslužila ovu titulu jer se i prije pokušaja atentata na nju istaknula kao vodeća aktivistica za ženska prava u Pakistanu.

Time je složio listu i istaknutijih ljudi u 2012. na kojoj su se našli i Psy pjevač velikog hita Gangam Style, sirijski predsjednik Bashar Assad, američka državna tajnica Hillary Clinton, kao i njen suprug Bill koji je prema Timeu osvojio izbore za predsjednika Obamu, Claire Daines koja ima glavnu ulogu u popularnoj seriji „Homeland“, E.L.James, autorica hit romana „Pedeset nijansi sive“, Jay-Z, Marisa Mayer nova uzdanica Yahooa, Angela Merkel njemačka kancelarka, Kate Middleton nova Vojvodkinja od Cambridgea, Michelle Obama Prva dama SAD-a, Michael Phelps koji je skinuo dosadašnji rekord u osvojenim Olimpijskim medaljama, tu u i članice skupine Pussy Riot i na kraju zasluženo ili ne, model Kate Upton.