Pomozimo životinjama koje su u poplavljenim područjima osuđene na smrt

| Tech |

Svi smo upoznati s trenutačnom situacijom u Gunji, ali i ostalim poplavljenim mjestima u Slavoniji. Volonteri i članovi udruga ljubitelja životinja danima pokušavaju pomoći u spašavanju onih koje su tamo ostale, a pri tom mislimo na sve životinje - ne samo stoku poput krava i svinja, već i brojnih ljubimaca - pasa, mački, ribica, zečeva i ostalih, kao i svih divljih životinja. Moj današnji urednički odabir zapravo je apel za pomoć kako bi se izvršio pritisak na vladajuće kako bi dozvolili spašavanje ljubimaca i ostalih životinja koje poput stanovnika potpoljenih sela također nisu ništa krive, a mogle bi ostati bez svojih života.

Udruge se nažalost susreću s poteškoćama pa ovim putem tražimo i Vašu pomoć. Zajedničkom akcijom moramo izvrišiti pritisak na institucije - od nadležnih ministarstva, veterinarske inspekcije, do vojske i policije, kako bi dopustili evakuaciju životinja, za koju su udruge osigurale smještaj i zbrinjavanje. Razumijemo da dolazi do krađa kuća i skorištavanja mogućnosti odlaska u potpoljena područja, ali tražimo organiziranu i kontroliranu akciju spašavanja.

U ovom se trenutku čini da su svi, osim samih vlasnika i volontera, odustali od spašavanja životinja jer im je to tako jednostavnije, te se sve glasnije govori o opciji organiziranog odstrijela od strane lovačkih društava. Dakle svaka životinja, zdrava i još u okruženju poplavljenog dvorišta osuđena je na bezrazložnu smrt i naša je dužnost da to probamo spriječiti.