Posljednji projekt Stevea Jobsa

| Tech |

Posljednje pojavljivanje preminulog direktora kompanije Apple nije bilo zbog predstavljanja novog iPhonea ili iPada,  već zbog predstavljanja novog projekta općinskom vijeću grada Cupertino u Kaliforniji. Naime, Steve Jobs je predstavljao nove prostorije kompanije koje izgledom podsjećaju na "svemirski brod".

Kako piše Bloomberg, "svemirski brod" bi se nalazio usred šume koja bi imala 309 različitih tipova drveća, a sam objekt, prema tvrdnji novinara ovog portala, predstavljao bi pravi odraz Jobsovog opsesivnog oka za detalje. Novinar navodi da je procijenjena cijena izgradnje bila u početku 3 milijarde dolara, a da bi se onda cijena povećala na čak pet milijardi te otkriva i brojne detalje tog projekta, kao što je glasina da bi drvo koje bi se koristilo za interijer zgrade trebalo biti od posebnog drva javora od kojeg bi se koristila samo unutrašnjost, tj godovi.

Staklo za objekt bilo bi izrađeno u posebnoj tvornici u Njemačkoj, gdje bi im prvi zadatak bio izraditi nove strojeve za izradu stakla. Jobsova ideja  bila je i da nema zidove od cigli, zvučne izolacije, kao i da kupaonice budu prvo izgrađane pa instalirane u zgradu.