Najpopularniji gadgeti u 2013. godini

| Tech |

Najpopularniji gadgeti u 2013. godini

Zadnjih nekoliko godina, gadgeti i razno razne spravice postale su važan dio naših života. Mobiteli, kompjutori, tableti za koje nismo ni znali da nam trebaju dok ih nisu izmislili, igrače konzole i još puno toga postali su toliko važni da ih kupujemo, čuvamo, pazimo i brinemo se o njima kao da su nam dio obitelji. Revno pratimo što je novo na tehnološkom tržištu i kada izlazi novi model našeg najdražeg gadgeta. Upravo zato ne čudi činjenica da su gadgeti među najbrojnijim pojmovima koje smo ukucavali u tražilice u uskoro završenoj godini, pogotovo zato jer je 2013. bila godina kada su lansirani i novi Xbox i novi PlayStation. Donosimo vam listu najtraženijih zabavnih elektroničkih napravica u 2013 godini.

 1. Xbox - iako je pušten u prodaju tek krajem studenog i to samo u 13 zemalja, u prvih 18 dana prodan je u preko dva milijuna primjeraka pa ne čudi da se našao prvi na ovoj top ljestvici. 
  Xbox
  Xbox
   
 2. iPhone - velika godina za iPhone u kojoj su lansirani novi modeli - 5s i 5c, kao i iOS7  
  iPhone
  iPhone
   
 3. Android - u 2013. godini lansiran je novi operativni sustav KitKat, kao i nekoliko uređaja koji rade na Androidu poput Samsung Galaxy S4  
  Android
  Android
   
 4. iPad - lansirane su dvije nove verzije iPada ove godine - iPad Mini Retina i iPad Air 
  iPad
  iPad
   
  iPad
  iPad
   
 5. Windows Phone - Treće mjesto u popularnosti među pretraživačima pametnih telefona. S obzirom na nedavnu Microsoftovu akviziciju Nokije mislimo da na ovom polju možemo očekivati daljnje inovacije i nova lansiranja.  
  Windows Phone
  Windows Phone
   
 6. Surface - dva nova modela Microsoftovog tableta lansirana su ove godine, Surface 2 i Surface Pro 2 
  Surface
  Surface
   
 7. PlayStation - sredinom studenog pušten je dugoočekivani novi model Sonyjeve igrače konzole. Rezultat: milijun prodanih komada u prvih 24 sata.  
  PlayStation
  PlayStation
   
 8. Nintendo - Iako novolansirani Wii U nije ostvario očekivanu prodaju, Nintendovi potrošači ostaju mu vjerni i prate sve novosti ove kompanije.  
  Nintendo
  Nintendo
   
 9. BlackBerry - Z10 i Q10 modeli Lansirani su uz fanfare, ali nisu oduševili korisnike, u kompaniji je došlo i do promjena čelnika, čak je i Alicia Keys postala kreativna direktorica. Iako BlackBerry ima dobar i konstantan PR, budućnost kompanije je neizvjesna.  
  Blackberry
  Blackberry
   
 10. Kindle Fire - visoko ocijenjen i cijenjen među korisnicima, Amazonov tablet zatvara ovu top 10 listu  
  Kindle
  Kindle