Kako izgledaju novi iPhone 5S i iPhone 5C?

| Tech |

iPhone 5S

Direktor kompanije Apple Tim Cook i marketing manager Phil Schiller na Appleovoj konferenciji u Cupertinu predstavili su nove pametne telefone - iPhone 5S i iPhone 5C. Kao što je već bilo najavljeno, iPhone 5C ima ekran veličine četiri inča, jaču bateriju, kameru 8MP, a moći će se kupiti u zelenoj, žutoj, bijeloj, plavoj i crvenoj boji. U Americi će biti dostupan po cijeni već od 99 dolara, uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora. Cijena iPhonea 5C bez ugovora je 549 dolara za 16 GB i 649 dolara za model od 32 GB.

iPhone 5S
iPhone 5S

Naravno, ljubitelji Applea su s nestrpljenjem ipak iščekivali informacije o novom iPhoneu 5S. Kako je istaknuto na konferenciji, riječ je o najnaprednijem telefonu ikada napravljenom. iPhone 5S će biti dvostruko brži (A7 procesor) i mnogo snažniji od svog prethodnika, dok ekran ostaje iste veličine. Baterija na novom iPhoneu će biti mnogo jača, a poboljšana je i kamera koja ima 15% veću površinu senzora. Korisnike Appleovih pametnih telefona svakako je najviše oduševio novi dodatak - skener prsta, zahvaljujući kojem će biti uveliko povećana sigurnost telefona. Preko njega korisnici će moći otključavati telefon, te kupovati aplikacije. iPhone S će ljubitelji Applea moći kupiti u crnoj, srebrnoj i zlatnoj boji. Cijena iPhonea 5S je od 199 do 399 dolara, uz dvogodišnji ugovor.

iPhone 5C
iPhone 5C

Prodaja iPhonea 5C i iPhonea 5S počinje 20. rujna u SAD-u i Kini, a u ostalim zemljama svijeta bi se na tržištu trebao naći do prosinca ove godine. Na konferenciji su čelni ljudi Applea najavili da će se iOS 7 moći downloadati već  od 18. rujna, a moći će ga preuzeti korisnici koji imaju iPhone 4 i novije uređaje te iPad 2 te novije iPade. Također, predstavljen je i novi iWork. U galeriji pogledajte nove modele iPhonea 5.

iPhone 5C
iPhone 5C