Bublcam - kamera koja hvata sve oko vas

| Tech |

Bublcam - kamera koja hvata sve

Znate onaj trenutak kada se nađete na toliko lijepom mjestu, jednostavno savršenom da želite uhvatiti točno taj trenutak kako bi vam uvijek bio dostupan no obični fotoaparati jednostavno nam ne daju mogućnost uhvatiti svu lijepotu trenutka pa koristimo razne aplikacije za fotografiranje prirode i panorame. Naravno, nitko vjerojatno s tim aplikacijama nikada nije uslikao savršenu fotografiju jer za to morate imati gotovo kirurški preciznu ruku no nešto se uskoro možda i promijeni. Donosimo vam novi odličan pilot proizvod Bublcam - kameru koja fotografira svih 360 stupnjeva oko sebe i jednostavno hvata i ono što želite uslikati i vas koji slikate i sve oko vas. Omogućuje nam da uhvatimo određeni trenutak u potpunosti, a i svi ljudi u prostoriji konačno stanu u sliku nez naguravanja, ima li nešto bolje?

Bublcam - kamera koja hvata sve
Bublcam - kamera koja hvata sve

Bublcam je trenutno u pilot fazi kada na Kickstarteru prikuplja finacijsku bazu za daljnji razvoj. Cilj od 100 000 dolara odavno je pređen i prikupljenih više od 300 000 dolara jasno pokazuje kako ovaj proizvod čeka svijetla budućnost.

Bublcam - kamera koja hvata sve
Bublcam - kamera koja hvata sve

Bublcam je HD, 14 megapixelna kamera sa četiri 190 stupanjske leće koje joj omogućuju da fotografira i snima video bez ikakvih slijepih točaka. Njen oblik tetraedra omogućava joj preklapanje leća što nam pruža savršenu i neprekidnu fotografiju. Nalazi u četri čvrsta aluminijska strukturirana prstena te je dobro zaštićena pa je idealna za mnoge avanturističke sportove i trenutke. Fotografije su stabilizirane i oštre zahvaljujući triaksijalnom akcelometru. Uslikane fotografije spremaju se u full rezoluciji (3840 x 3840) kao .jpeg datoteka, video i audio se snimaju pri 30fps u 720p ili pri 15fps u 1080p te spremaju u .mp4 formatu. Zbog svoji karakteristika idealan je za snimanje timelapsed videa.

Bublcam - kamera koja hvata sve
Bublcam - kamera koja hvata sve

Svoje fotografije i video snimke možete pohraniti direktno na Micro SD karticu, prebaciti putem USB 2.0 porta ili putem wireless live streama koji se automatski sprema na vaš kompjuter ili mobitel. Bublcam će uskoro imati mogućnost automatski spremati vaše datoteka direktno na mnoge online baze za pohranu podataka poput Drop Boxa i Google Drivea.

Bublcam - kamera koja hvata sve
Bublcam - kamera koja hvata sve

Prve probne verzije su rasprodane, no za $499 možete naručiti svoj primjerak Bublecama koji ćete dobiti najvjerojatnije u svibnju 2014. godine. Možete birati između bijele i crne boje, a u cijenu je uključen i mali tronožac, torbica, tkanina za čišćenje objektiva, majica i pristup najnovijim vijestima i svim budućim ažuriranjima. Dodatnih 50 dolara koštati će vas ukoliko umjesto crne ili bijele želite Bublecam u srebrnoj, plavoj, crvenoj ili žutoj.