Stiže nam nasljednik luksuzne Mercedesove CL-Klase?

| Lifestyle |

Luksuzni Mercedesov Coupe CL otišao je u povijest, ali u skorije vrijeme stiže njegova dostojna zamjena bazirana na novom Mercedesu S-Klase. Koncept koji je premijerno prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu nazvan je S-Klasa Coupe i predstavlja sami vrh današnje Mercedesove ponude. Konceptni model izgleda osjetno atraktivnije od standardne S-Klase i čini se da neće biti mnogo izmjena na produkcijskoj varijanti. Uz agresivniju pojavu, elegantne linije karoserije viđene na S-Klasi u ovom slučaju dovedene su do savršenstva, tako da luksuzni Coupe izgleda odlično iz svakog mogućeg ugla.

Ispod velikih blatobrana nalaze se 21-inčni kotači između kojih je čak 2.945 milimetara međuosovinskog rastojanja. Ukupna dužina automobila iznosi 5.050 mm, a širok je 1.985 i visok 1.409 mm. Pokreće ga 4,6-litarski V8 biturbo motor koji razvija 455 KS i 700 Nm obrtnog momenta. u unutrašnjosti se mogu vidjeti određene razlike u odnosu na S-Klasu, a sve zajedno, uključujući svilene tepihe, napravljeno je od vrhunskih materijala i zadovoljit će i najzahtjevnije kupce. Pored ostalog, vozač na raspolaganju ima dva 12,3-inčna displeja.

Mercedes Concept S-Klasa Coupe

Od instaliranih najmodernijih sigurnosnih sistema izdvajamo dvije kamere koje u lošim uvjetima vidljivosti osiguravaju trodimenzionalni prikaz situacije ispred automobila na daljini do 50 metara. Prema posljednjim informacijama produkcijska verzija trebala bi biti otkrivena u siječnju 2014. na Sajmu automobila u Detroitu. Kako vam se sviša ovaj luksuzni automobil?