Provedite subotnje jutro malo drugačije: gypsy jazz Pod Zidom!

| Lifestyle |

Pod zidom
Pod zidom

Koliko puta vam se u Zagrebu dogodilo da pomislite i izgovarate rečenicu "ne znam gdje na kavu/piće/sok/čaj" ili "zašto u gradu nema nešto neobično cool?" ili "sve je na istu foru". Nikad, ponekad, često ili stalno? Meni previše.

Vikend jutarnja kava u Zagrebu, ili možda bolje reći podnevna kava - jer, ipak je vikend - svodi se na dvije stvari: odlazak na "špicu" ili ne odlazak uopće. Nikad nisam imala naviku odlaska na jutarnju kavu u centar grada upravo iz tih razloga. Ritual ispijanja subotnje jutarnje kave u društvu prijatelja blagotvoran je i, ako mene pitate - neophodan! Pod broj jedan, subotom svi imaju vremena; pod broj dva, najbolje priče se dogode petkom navečer... Da zaključimo, iz perspektive 20-i nešto-godišnjih djevojaka i momaka koji nemaju tendenciju ni želju ispijanja kavu na zagrebačkoj "špici", opcija za subotnju kavu u centru grada i nije bilo nešto...

...A onda su se spojili Oridano Gypsy Jazz BandCaffe/Food & Wine Bar Pod Zidom!

Za ovaj šarmantno predivan prostor u strogom centru Zagreba, koji mnogi već (zasluženo) nazivaju zagrebačkim kultnim mjestom, ionako imamo samo riječi hvale - jer nas je naša kolumnistica Brunch&Tracha, Nada Kaurin s njime upoznala još prošle godine. Nema tko se neće oduševiti s njihovom odličnom gastro ponudom, koja raste iz dana u dan, te velikim odabirom najfinijih kava, čajeva, vina i pića.

A sad zamislite da uz kavu i najfiniji kroasan u gradu u pozadini svira live jazz bend svjetske klase i apsolutno uživate u doručku uz zvukove gypsy swinga. Dečke iz Oridano Gypsy Jazz Banda spojila je ljubav prema jazzu još prije nekoliko godina te od tada stvaraju autorsku jazz glazbu i nastupaju u raznim jazz klubovima i festivalima diljem Hrvatske - ali i svijeta!

Pod Zidom
Pod Zidom

Kao glazbeni amater, ali veliki zaljubljenik u glazbu, reći ću da je ovo najljepše od live jazz glazbe što ćete ikada u Zagrebu čuti. Ili drugim riječima - Zagreb napokon zvuči europski! Znači li to da možete sjediti u strogom centru Zagreba i imati osjećaj da ispijate kavu na pariškim ulicama - jer upravo tako i zvuči Oridano GJ Band - pariški. Ne, još bolje - to znači da uistinu i možete sjediti u strogom centru Zagreba i uživati u notama gypsy jazz benda s kakvim se čak ni veliki Pariz ne može pohvaliti. Oridano Gypsy Jazz Band svira svake subote od 11 do 14 sati, u upravo savršen termin kako za ranoranioce koji se vraćaju kući sa susjednog Dolca, tako i za sve nas spavalice koji se vraćaju kući iz susjednog kluba.

Caffe/Food & Wine Bar Pod Zidom ovime se svakako svrstao u jedno od najuzbudljivijih zagrebačkih mjesta, jer je predstavio koncept kakav je do sada u Zagrebu rijetko viđen. Uz fin (i zdrav) doručak, te najfinije kave i čajeve, opustit ćete se i zabaviti uz Oridano GJ Band na jedan posve nov, savršeno elegantan i neočekivano svjež zagrebački način.

Oridano Gypsy Jazz Band