Intervju s povodom: Dani i godine Nine Badrić

| Lifestyle |

Nina Badrić na dodjeli nagrade Cesarica

 Iako je i ovako već jedna od najtrofejnijih hrvatskih glazbenika, prije par dana, glazbena diva Nina Badrić u svoju vitrinu pospremila je još jednu nagradu, ovaj put nagradu publike  – Cesarica – za pjesmu „Dani i godine“ koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak.

Svečanoj dodjeli u Splitu predhodilo je dvomjesečno glasanje, a nagrada koja se dodjeljuje temeljem direktnih glasova publike u petak je dodjeljena po prvi put. U užem izboru, pjesma „Dani i godine“ lijepe pjevačice, pobijedila je u konkurenciji 12 finalista. Nina nije krila uzbuđenje te je na kraju dodjele zajedno s publikom još jednom otpjevala nagrađenu skladbu.
Da podsjetimo pjesma „Dani i godine“ već je osvojila osvojila nagradu slušatelji Narodnog radija, koji su je ocijenili  najboljom domaćom pjesmom u 2016. godini, a pred mjesec dana i prestižnu radijsku nagradu "Naxi palma" koja je po izboru slušatelja Naxi radija proglašena najboljom pjesmom objavljenom u prethodnih godinu dana.
Nagrada Cesarica je nagrada publike za hit godine, a tijekom protekla 2 mjeseca publika je od 40 ponuđenih skladbi izabrala 12 finalista i nominiranih pjesama te potom odabrala hit godine. Split je bio domaćin prvog izdanja Cesarice, točnije Prokurative, a Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić dobili su nagradu za Hit autore, nagradu za Internet hit godine odnijela je Maja Šuput s pjesmom „Ne lomi mi srce“, nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Pravila igre za pjesmu "Zagrli me". Pjesma "Zadnja želja" Miroslava Škore proglašena je hitom godine tamburaške glazbe, a u kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet za pjesmu "Reći ćeš mi fala". Nagradu za rock kategoriju dobio je Parni Valjak, a Željko Bebek za pjesmu "Ja po kafanama" dobio je nagradu za hit godine zabavne glazbe. Cesaricu su vodili Iva Šulentić i Duško Ćurlić, a režirao Ivan Leo Lemo.

Nina Badrić, Cesarica za Dani i godine
Nina Badrić, Cesarica za Dani i godine

Prilikom dodjele nagrada porazgovarali smo s kraljicom večeri - Ninom Badrić, ne samo o Cesarici, već i o njezinim danima i godinama...

Kako je nastala pjesma: Dani i godine?
Nina: "U jednoj divnoj noći tam gdje je visok brijeg - u Gračanima! hahahaha!! Predrag Martinjak i ja smo je napravili u jednom dahu, bilo je zaista neko više nadahnuće. I odmah smo znali da će biti posebna!"

Koliko traje suradnja Predraga i vas?
Nina: "Poznajemo se 20 godina, Peggy je nekada svirao sa mnom u bendu, a prije tri godine počeli smo i studijski rad. Našli smo se. Imamo isti glazbeni ukus i poštujemo jedno drugo. S njim mi je suradnja potpuna uživancija."

Jeste li odmah znali da imate hit?
Nina: "Znam da će zvučati neskromno, ali znali smo da će pjesma biti posebna."

Mislite li i vi da je to vaša najbolja pjesma ikad, kako mnogi komentiraju?
Nina: "Hvala. Trudit ću se pisati i pjevati još puno dobrih pjesama... Dani i godine su zaista miljenica publike, a ja jedva čekam da predstavim ljudima nove pjesme na albumu koji izlazi u listopadu."

Iskreno, jeste li očekivali Cesaricu? Što vam ona znači, što vam općenito znače nagrade?
Nina: "Nadala sam se i Porinu za pjesmu godine pa smo ostali bez njega... Tako da nisam očekivala ništa, ali sam osjetila da imamo šansu pobijediti jer su glasali ljudi, publika. Sretna sam i ponosna na Cesaricu, a ono sto je najbitnije je to da će pjesma ostati."

Pišete li, pripremate li već neku novu pjesmu?
Nina: "Uskoro izlazi brza ljetna pjesma za obavezno opuštanje:)"

Mislite li da najbolje pjesme nastaju u tuzi?
Nina: "Kod mene ne. Ja najbolje pišem kad sam u sretnom i mirnom periodu."

Otkrijte nam kakvi su vam planovi za ovo ljeto - odmor ili nastupi ili kombinacija?
Nina: "Od 21.07. krećem na ljetnu turneju iz Dubrovnika. Svirat ćemo svagdje i jako se radujem koncertima.Oodmor će pričekati, tek iza 15.08... ali tada mjesec dana neću biti dostupna:)"

Gdje i kada nastupate, za početak...
Nina: "22.07. Dubrovnik Hotel Presidente, 03.8. Split Sustipan..."

Kako se najbolje opuštate ljeti?
Nina: "Ne radeći ništa. Mozak na pašu je obavezan:)"

Što radite, kako vam izgleda jedan dan na odmoru?
Nina: "Zaista se opuštam ne radeći ništa, odmaram maksimalno i mirno. Nigdje ne jurim i radim isključivo ono što mi padne na pamet!"

Čitate li trenutno koje dobro štivo, što volite čitati?
Nina: "Lagana štiva mi pašu preko ljeta."

I za kraj, nekoliko brzih pitanja:

Hlad ili sunce?
Nina: "Kombinacija"

Gužva ili osama?
Nina: "Osama"

Voće ili povrće?
NIna: "Voće"

Riba ili meso?
Nina: "Meso"

Čaj ili kava?
Nina: "Kava"

Čaša vina ili piva?
Nina: "Vino"

Ljubav ili lova?
Nina: "Ljubav"

Smijeh ili uspjeh?
Nina: "Smijeh"

I za kraj, malo mode:
Badić: dvodijelni ili jednodijelni?
Nina: "Dvodijelni"

Ljeti: haljina ili hlače?
Nina: "Haljina"

Haljina: duga ili kratka?
Nina: "Kratka"

Za plažu: pare ili tunika?
Nina: "Tunika"

Ljeti: ravno ili na petu?
Nina: "Ravno"

Ljeti: make up/ no make up?
Nina: "No make up!"

Nina Badrić na dodjeli nagrade Cesarica
Nina Badrić na dodjeli nagrade Cesarica