Predstavljen Pic The Bic natječaj za kreativno oslikavanje bicikala

| Lifestyle |

Somersby i Centar Kaptol pozivaju kreativce da gradskom biciklu daju novu dimenziju u sklopu natječaja za oslikavanje bicikala „Pic The Bic“. Ukupno 15 Somersbike bicikala bit će oslikano prema odabranim idejnim rješenjima te predstavljeno na izložbi u lipnju, dok autore tri najbolja rada očekuju novčane nagrade.

Iva Šulentić
Iva Šulentić

Riječ je o natječaju namijenjenom svim profilima umjetnika i dizajnera kao i studentima dizajna, arhitekture, primijenjene umjetnosti i srodnih studija, a cilj je oslikavanje ukupno 15 gradskih bicikala prema prijavljenom idejnom rješenju. Polazišna tema za idejno rješenje i jedini uvjet za sudjelovanje u natječaju je korištenje nekog od elemenata iz vizualnog identiteta brenda Somersby kao što je prepoznatljivo Somersby drvo, jabuka ili pak žuta i zelena boja logotipa.   

Aleksandra Dojčinović
Aleksandra Dojčinović

Uz moderatoricu Ivu Šulentić, natječaj su predstavile naša poznata dizajnerica Aleksandra Dojčinović i Ivana Tavra iz Carlsberga Croatia. Da je bicikl mnogo više od prijevoznog sredstva pokazat će i naši poznati dizajneri, umjetnici i ostali kreativci od kojih će svaki u svom stilu dekorirati dodatnih 5 gradskih bicikala. Uz Aleksandru Dojčinović, ovog će se zanimljivog dizajnerskog zadatka primiti akademski slikar i konceptualni umjetnik Saša Šekoranja, glumica Marija Borić, dizajnerski dvojac ELFS, te dizajner nakita Nenad Sovilj, koji su na današnjem predstavljanju podržali projekt.

Natječaj počinje u petak, 26. travnja 2013. objavom poziva za sudjelovanjem, a prijave i dostava idejnih rješenja za oslikavanje bicikala, odvijat će se do 13. svibnja putem portala Budi IN (www.budi.in). Ocjenjivački sud u sastavu predstavnika organizatora imat će zadatak do 20. svibnja odabrati 15 najboljih čijim će autorima ili autorskim timovima biti dodijeljeni bicikli za oslikavanje prema prijavljenim idejnim rješenjima.

Najboljih 15 oslikanih Somersbike bicikala bit će predstavljeno 14. lipnja na izložbi u Centru Kaptol, a autore tri najbolja rješenja, prema ocjenjivačkom sudu, očekuju nagrade u bruto iznosu od 10.000 kuna za prvo, 7.000 kuna za drugo i 5.000 kuna za treće mjesto. Sudionici natječaja koji ne osvoje jednu od tri novčane nagrade, ovo će ljeto privlačiti mnoštvo pogleda gdje god „biciklirali“ jer im bicikli ostaju u vlasništvu.