Poznati kitili eko drvce i otvorili klizalište

| Lifestyle |

Eko božićno drvce ispred Arena centra

VELIKO SLAVLJE NA OTVORENJU ADVENTA U ARENA CENTRU

Sandra Bagarić uživala u ukrašavanju najneobičnije božićne jelke u svom životu, roditelji se zabavljali, a djeca žurila na besplatno klizanje

Sinoć je ispred ulaza Arena Centra punim sjajem zasjalo najposebnije božićno EKO drvce u gradu, a humanitarna priča za djecu iz Udruge Dora dobila je još jedan lijep blagdanski nastavak. Operna diva Sandra Bagarić okrunila je vrh 12 metara visokog drvca izgrađenog od PET ambalaže uz pratnju zbora mališana dječjeg vrtića Malešnica iz Zagreba. Poseban je to projekt Arena Centra u sklopu velike humanitarne akcije ’Kutija dobrih namjera’ u kojoj su građani donirali PET boce i tako pomogli prikupljanju novčanih sredstava za Udrugu Dora koja brine o djeci i mladima.

Indira, Maja i Sandra u Arena centru
Indira, Maja i Sandra u Arena centru

Božić je uvijek čarobno vrijeme i vrijeme za najveće veselje, ali i za humanitarnost. Ove godine, umjesto skupih poklona i ukrasa Arena centar pokreno je eko-humanitarnu akciju kojoj se odazvao veliki broj posjetitelja i partnera. "Akcija će trajati do kraja godine, a ja vas još jednom pozivam na sudjelovanje, jer i s praznom bocom možete učiniti puno! Želim svima mir i dobro u vrijeme nadolazećih blagdana. " rekao je povodom akcije Mike Pugh, direktor Arena  Centra.

Eko božićno drvce ispred Arena centra
Eko božićno drvce ispred Arena centra

U sklopu Adventa u Areni ovom je prilikom otvoreno i klizalište sa školom klizanja koje će biti otvoreno svakodnevno do 7. siječnja od 10 do 22 sata (cijena ulaznice je 20 kuna, a 10 kuna je najam klizaljki) te kućice s ugostiteljskom ponudom u kojima sve posjetitelje očekuju kuhano vino, kobasice, vruća čokolada i čaj. Tijekom prosinca priređuju i bogat program za djecu i odrasle: Sveti Nikola na ledu, dolazak Djeda Božićnjaka, nastup dječjih zborova sa prigodnim programom božićnih pjesama, Jazz i zabavni glazbeni program.

Indira na klizalištu
Indira na klizalištu

Najmlađe posjetitelje, ali i one nešto starije najviše je ipak razveselilo otvaranje klizališta u sklopu kojeg je predstavljena i 46. Zlatna Pirueta Zagreba, najstarije klizačko natjecanje u svijetu. Bila je to odlična prilika da svoje klizačko umijeće pokažu uvijek dobro raspoložene Indira Vladić i Maja Šuput koje su sa zadovoljstvom odgovarale na upite voditeljice Ines Preindl i pokazale zavidno znanje o klizanju, ali i o  Zlatnoj Pirueti. I dok je Maja Šuput ipak odlučila svoje obožavateljice zabavljati “na suhom”, Indira Vladić je navukla klizaljke i na oduševljenje mnogih načinila svoje prve klizačke korake.

“Lijepo je večeras biti ovdje, osjetiti duh Božića, ali i činiti dobre i pozitivne stvari. Nisam nikada klizala i svi prisutni imali su priliku dobro se nasmijati vidjevši me na klizaljkama. Važno da sam još uvijek u jednom komadu, a klizanje ću ipak pratiti iz gledališta, pa ovom prilikom pozivam sve da dođu na Zlatnu Piruetu, jer koliko čujem očekuje nas vrhunski program, ali i vrhunske klizačice i klizači. A za one hrabrije neka dođu u Arenu i uživaju na ovom lijepom klizalištu”, rekla je uvijek dobro raspoložena pjevačica Colonie Indira Vladić.

46. Zlatna Pirueta održava se Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, od 5. do 7. prosinca, a prodaja ulaznica za ovo najstarije klizačko natjecanje u svijetu počinje u srijedu, 4. prosinca. Jedna ulaznica vrijedi za sva tri dana programa, osim za subotnju Reviju pobjednika za koju postoji posebna ulaznica. Srijeda je rezervirana za pretprodaju kada ulaznica za sva tri dana stoji samo 30 kuna, te isto toliko za Reviju pobjednika. Blagajna Doma sportova taj dan biti će otvorena od 10 do 21 sat. U dane natjecanja, trodnevna karta i karta za Reviju pobjednika stoje po 75 kuna.