Nauči pozirati poput zvijezde!

| Lifestyle |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Svima nama koji nismo "rođeni pred objektivom", svako potencijalno stajanje ispred fotoaparata izaziva nervozu i stres. Ako ste se pronašli u ovome, ne brinite i za nefotogeničnost postoji lijek! Što nositi, što ne nositi, kakva kosa, a kakva šminka će izgledati najbolje na fotkama? Donosimo nekoliko trikova najvećih svjetskih fotografa - kako bi ispale savršeno na svakoj slici!

1. Sve se vrti oko emocija

Emocija. Bilo kakva vrsta emocije, čak i neovisno o tome što ili tko je na slici. Sreća, tuga, zavodljivost ili iznenađenje. Emocije su ono što se osjeti na slikama, a tko uopće želi gledati sliku lišenu emocija?

2. Nađi odgovarajuću pozu

Poza ovisi o ženi ili muškarcu i o onome što nosi na sebi. Žene obično najljepše ispadaju na slikama gdje ih se vidi od glave do pete i jednu nogu ispruže ili prekriže ispred druge. Ako se radi o grupnoj fotografiji, najljepše ispadaju one s tri osobe - bitno je da svi na slici zauzmu pozu ili pak spontano razgovaraju.

3. U svjetlu je ključ

Ako vas osvjetljenje ili prirodna svjetlost tjeraju da škiljite ili puno trepćete to će se vidjeti i na fotografijama. Zato se kaže da su profesionalni fotografi - majstori svjetla - jer točno znaju pod kojim kutem će vas svjetlost najljepše obasjati.

4. I boje koje nosite na sebi su bitne

 

 

Žarke i vesele boje su najbolji izbor za fotografije. Ako ste od glave do pete u crnom fotka će biti monotona i isprana. Također, treba pripaziti da ne izgledate neuredno jer bi to dodatno moglo pokvariti vaš izgled na slikama.

5. Trik je u odjeći

 

Obline su ono što će se uvijek prvo istaknuti na svakoj fotografiji. Birajte odjeću koja naglašava vaše bokove, grudi (bez da izgleda vulgarno), listove, stražnjicu ili čak gornji dio leđa i vrat. Izaberite jedan dio tijela i pokažite ga graciozno, ali suptilno.

6. Kosa može biti presudna

 

Profesionalni fotografi su odlučili - duga pletenica na stranu najljepše izgleda na fotkama. Sve vrste "ludih" frizura poput primjerice irokeze, nažalost, često ispadaju puno gore na slikama nego uživo.

7.  Make-up tajne

 

Ili tamni ruž na ustima. Ili tamna šminka na očima. Nikako oboje! 

8. Smiješak?

 

Nije važno pozirate li s osmijehom ili ozbiljni dokle god ekspresija vašeg lica odaje vaše stvarne emocije. Kao što smo rekli na početku, fotografije projiciraju emocije. Ako se osjećate sretno - smiješite se! Ako se osjećate seksi - nabacite seksi pozu! Fotografije prepoznaju lažne emocije.