Najskuplji mobilni telefoni na svijetu

| Lifestyle |

Život bez mobilnih telefona danas je gotovo nezamisliv, a posjedovanje ekskluzivnih, takozvanih "limited edition" i unikatnih modela postala je stvar prestiža. Na ovoj listi naći ćete sedam najekskluzivnijih, najekstravagantnijih i najskupljih mobilnih uređaja na svijetu, a to su:

Porsche Design Blackberry
Porsche Design Blackberry

7. Porsche Design Blackberry
"Porsche Design P’9981" pametni telefon kompanije "BlackBerry" predstavlja inteligentni spoj Porscheovog luksuza i BlackBerryevog dizajna. Njegov okvir od nehrđajućeg čelika obložen kožom visoke kvalitete u kombinaciji s BlackBerryevom prepoznatljivom funkcionalnošću čini ovaj mobilni telefon vrijedan 2.500 dolara, izuzetno poželjnim luksuznim uređajem.

Gresso Regal Titanium Black
Gresso Regal Titanium Black

6. Gresso Regal Titanium Black
"Gresso Regal Titanium Black" osim zanimljivog oblika, posjeduje i PVD prevlaku izrađenu od titana koja telefonu pruža dodatnu zaštitu. Dizajniran tako da se njegovi osnovni dijelovi skladno uklapaju u jedinstvenu cjelinu, "Gresso Regal" stoji 5.000 dolara.

Tag Heuer Racer
Tag Heuer Racer

5. Tag Heuer Racer
"Tag Heuer Racer" dolazi u tri varijante s prosječnom cijenom od 6.500 dolara. Svaki od modela na jedinstven način podržava oblik i izgled "Formula 1" trkačkih automobila pa će sigurno izazvati veliku pažnju profesionalaca, ali i sportskih entuzijasta.

Vertu Ferrari
Vertu Ferrari

4. Vertu Ferrari
"Vertu Ferrari", poznat i kao "The Constellation Quest Ferrari by Vertu" osim intrigantanog dizajna posjeduje i jedinstvenu presvlaku pedeset puta tanju od ljudske dlake, ali i jaku kao čelik. Ipak, ono što ovaj mobilni uređaj čini zaista posebnim su tri unikatne melodije zvona koje su zapravo snimci sportskog automobila "Ferrari 458 Italia" na probnim vožnjama.  Cijena mobilnog telefona "Vertu Ferrari" iznosi 7.000 dolara.

Vertu Ti
Vertu Ti

3. Vertu Ti
"Vertu Ti" poznat je kao jedan od najboljih luksuznih telefona na tržištu. Ovaj Android pametni telefon posjeduje kućište izrađeno od titana i ekran od safira, kao i kameru od 8 megapiksela, a svojim kupicma nudi veliki izbor dizajnerskih varijacija. Cijena "Vertu Ti" mobilnog telefona je 10.000 dolara.

Ulysse Nardin Chairman
Ulysse Nardin Chairman

2. Ulysse Nardin Chairman
"Ulysse Nardin Chairman", zajednički proizvod "Ulysse Nardina" i "Uncellsa", ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplja serija mobilnih telefona na svijetu, a takođe je i prvi svjetski "hybrid-powered" pametni telefon. "Ulysse Nardin Chairman" stoji 130.000 dolara.

iPhone 5 Black Diamond
iPhone 5 Black Diamond

1. iPhone 5 Black Diamond
"iPhone 5 Black Diamond" stoji nevjerovatnih 15.3 milijuna dolara i kao takav je nesumnjivo najskuplji telefon u ponudi. Ono što ga čini tako skupocjenim je, kao što mu i sam naziv kaže, glavno dugme napravljeno od 26-karatnog crnog dijamanta.