6 razloga zašto se odlučiti na još jedno dijete

| Moms |

 

Instagram/ @lavara_photography

Većina mama priznaju da im ne bi smetalo imati samo jedno dijete i da bi se za drugo odlučile samo ukoliko bi im se neplanski “dogodila” još jedna trudnoća.

Ima puno razloga zašto se  većina žena teško odlučuju za drugo dijete: beba je prestala dojiti, vratile su staru liniju, spremne su vratiti se na posao i sad bi odjednom trebale reći zbogom teško stečenoj slobodi.

Donosimo vam prednosti druge trudnoće:

Znate što vas očekuje
Tijekom prve trudnoće većina trudnica istraži sve o razvoju bebe, prehrani, onome što smiju i ne smiju raditi. U drugoj trudnoći se to istraživanje smanjuje jer otprilike znate što vas očekuje. Naravno, nijedna trudnoća nije ista kao ni porod.

Manje straha
S obzirom na to da sada već imate bebu, strahovi koje ste imali u prvoj trudnoći su znatno manji. Strahovi koje ste prije imali u vezi prehrane, korištenja određenih kozmetičkih preparata i slično su davno nestali.

Puno ste opušteniji
Ovaj put znate da trudnoća i porod ne prođu onako kako je to opisano u priručnicima, knjigama ili kako ste učili na pripremama za porod. Manje vas mogu iznenaditi neke stvari i svjesni ste da ne trebate previše brinuti o sitnicama.

Nemate problem s izgledom
Pravilna prehrana vam je i dalje važna ali u nedostatku vremena i brige za prvo dijete, mnogo ste opušteniji i niste prestrogi prema sebi.

Manje troškova
Sigurno vam je ostalo dosta garderobe iz prve trudnoće  koju možete ponovo iskoristiti. Također, ako ste bili pametni pa ste za prvu bebu kupovali robicu u neutralnoj boji, sada nećete morati ništa novo kupovati, čak i u slučaju da druga beba bude suprotnog spola.

Imate realna očekivanja
Već ste mama pa točno znate što vas očekuje nakon dolaska druge bebice. Više razmišljate o tome kako ćete uskladiti obaveze oko bebe i starijeg djeteta nego o tome koliko će trebati da se oporavite od trudnoće.

Budite sigurni da je s drugom trudnoćom sve mnogo opuštenije ali i sama trudnoća puno brže prođe kada imate starijeg brata/seku koji željno iščekuje dolazak malene bebice.