Zadaju li ženama više stresa djeca ili muž?

| Moms |

 

Instagram/ @erik.forsgren

Svojim voljenima često znamo otežati život, umjesto da im olakšamo, a to dodatno narušava odnose u obitelji.

Udane žene su pod stresom puno više nego one koje su slobodne. One svakako imaju više izvora stresa: posao, roditeljstvo i brak. Žene koje su pod stresom češće osjećaju glavobolju, umor i bijes. Roditeljstvo je jako stresno, ali iznenađujuće je to što zapravo muževi ženama zadaju više problema nego djeca.

Prema istraživanjima, čak 46 posto žena je reklo da im više stresa zadaju muževi i da to nema nikakve veze s prevarom ili nasiljem.

Činjenica je da se muškarci ponašaju kao djeca sve do svoje 43. godine. To se ne temelji samo na njihovim neozbiljnim stavovima po nekim pitanjima i na ponašanju, nego i na njihovom ponašanju prema djeci.Očevi se najčešće zabavljaju sa svojom djecom. Kao posljedicu toga imamo da se na očeve gleda kao na prijatelje, društvo za odmor i sudionike u zabavnim idejama koji dopuštaju sve. Majke se više bave pitanjima odgoja, discipline, zdravlja i obrazovanja djeteta. Žene više prate dnevne navike djece, daju im savjete i brane im mnoge "ludosti". Kako se čini, mame su uvijek "loši policajci". To narušava njihovu vezu s djecom i može dovesti do konflikta između samih roditelja.

Instagram/ @erik.forsgren

Kako bi žena osjećala manje stresa zbog nedostatka slobodnog vremena i osjećaja krivnje, muž treba podijeliti s njom dužnosti oko djece i brigu o obitelji uopće. Tu postoji dvoje odraslih, a ne samo jedna žena, a kada supružnici razgovaraju o problemima, zajednički donose odluke i oboje su odgovorni za njih, to im pomaže ujediniti se i riješiti mnoge probleme.

Stres može dovesti do razvoda i zdravstvenih problema pa se potrudite imati što manje stresa u životu sa svojom obitelji.