Što trebate znati o njezi kože tijekom trudnoće?

| Moms |

 

Svaka trudnica i mama reći će vam da je trudnoća vrijeme izmaknute svijesti, blaženih osjećaja i jednog sasvim novog, ničemu drugom sličnog, tjelesnog iskustva.

Transformacija koja se postepeno događa tijekom ovog perioda potpuno je nevjerojatna, ali u isto vrijeme i potpuno prirodna.

Pored svega, višestruko je intenzivirana intuicija buduće mame, a ona kaže: zaštititi i njegovati.

U trenutku kad žena otkrije da je beba na putu, sve njene male i velike odluke poprimaju sasvim novo značenje. Je li kava sigurna, je li u redu bojati kosu, koju kozmetiku nije preporučljivo koristiti?

Milijun je novih pitanja i može se dogoditi da na putu do pravih odgovora pronađete neke sasvim zbunjujuće informacije.

Unatoč tome što trudnoća sama po sebi ostavlja neki neobjašnjivi sjaj na koži žene, o njoj je potrebno brinuti s posebnom pažnjom.

Prije svega, trudnice trebaju znati što od kozmetičkih preparata treba izbjegavati. Na tom spisku nalaze se svi preparati koji sadrže štetne sintetičke sastojke kao što su parabeni, parafini, ili kortikosteroidi. Na spisku su čak i industrijske paste za zube koje u sebi sadrže flour te deo stickovi čija je baza aluminij ili neki od štetnih plinova. Ukratko, sve ono što buduća mama ne bi nanosila na bebinu kožu, ne bi trebala nanositi ni na svoju.

U skladu s tim, sve ono što buduća mama smije nanositi na svoju kožu trebalo bi biti čisto, sigurno za uporabu i ljekovito, a kako biste bili sigurni u sve sastojke, najbolje je koristiti prirodnu kozmetiku.