Što prvo trebate učiniti kada saznate da ste trudni?

| Moms |

Iako nekim trudnicama definitivno nije blaženo stanje, trudnoća je zaista blagoslov. Nakon što ste saznali da ste trudni, podijelili to sa svojim partnerom i nakon nekog vremena s drugim ljudima koje volite te proslavili, morate se posvetiti svojoj trudnoći i svojoj bebi.

U nastavku vam donosimo koji su koraci najvažniji, a koje bi trudnice trebale poduzeti kada saznaju tu važnu vijest.

Suzdržite se od alkohola
Svaka konzumacije alkohola vašem djetetu može trajno naštetiti. Može dovesti do stanja koje ometa mentalni i fizički razvoj beba. Čaša ili dvije vina koju ste popili prije nego ste bili shvatili da ste trudni nije opasno, no s konzumacijom alkohola u trudnoći trebali biste prestati.

Prestanite pušiti
Pušenje cigareta izlaže vaše dijete štetnim kemikalijama, poput katrana i nikotina. Osim toga, pušenje povećava šanse da imate komplikacije u trudnoći ili da se beba rodi manja.

Prenatalni vitamini
Pravilna prehrana važna je za zdravu trudnoću, a vašem tijelu je potrebna dodatna doza određenih vitamina. Primjerice, trudnice moraju povećati unos folne kiseline od 400 do 600 mikrograma na dan.

Preispitajte svoj životni stil
Trudnice bi trebale izbjegavati naporan rad i pretjerane količine stresa. Dakle, ako je podizanje teških predmeta dio vašeg posla ili ako ste na poslu preopterećeni i konstantno pod stresom, probajte to promijeniti.

Istražite svoje obiteljsko stablo
Raspitajte se o bilo kakvim komplikacijama u trudnoći ili genetskim nepravilnostima u vašoj obitelji. Informacije o nasljednim bolestima mogu pomoći vašem liječniku kada su u pitanju bilo kakvi potencijalni problemi tijekom trudnoće ili porođaja.

Otiđite u shopping
Konačno pravi razlog da obnovite garderobu. Vaše tijelo će se mijenjati tijekom sljedećih devet mjeseci. Obavezno kupite nove grudnjake, odjeću za trudnice i jedne udobne cipele.

Pomirite se sa svojim emocijama
Više od polovice žena se tijekom trudnoće bori s anksioznošću ili depresijom. Ako se borite sa sličnim emocijama, razgovarajte s nekim kako biste dobili pomoć koja vam je potrebna, to je sasvim normalno. Jedan dan ćete biti presretni, a drugi san prestrašeni, dok ćete treći biti nervozni. Razina hormona se intenzivno mijenja iz dana u dana i doseže razine nekoliko stotina puta veće nego tijekom prije menstruaciej.

Otiđite na pregled kod stomatologa
Kad se suočite s toliko promjena na tijelu, zdravlje zuba vjerojatno nije prva stvar na vašem umu. Ali stanje desni i zuba može utjecati na dobrobit vaše bebe. Bakterije u ustima mogu ući u krvotok, što povećava rizik od prijevremenih trudova.

Uživajte u trenutku!
Ne zaboravite se opustiti i maksimalno moguće uživati u trudnoći. To je najposebniji trenutak u životu žene. Razmazite se, volite svoje tijelo i stavite trudnoću na prvo mjesto.