Štetne kemikalije i toksini koje trebate izbjegavati u dječjoj kozmetici

| Moms |

Većina dječjih proizvoda na tržištu puna je otrovnih sastojaka koji donose više štete nego koristi.

Najbolja opcija za zdravo dijete je izbjegavanje štetnih kemikalija u dječjim proizvodima i korištenje sigurnih, prirodnih alternativa jer se dječji imunološki, neurološki, endokrini i cijeli tjelesni sustav još uvijek razvijaju, a studije pokazuju da čak i mala izloženost može dovesti do raka dojke, neplodnosti ,poteškoća u učenju i drugih ozbiljnih zdravstvenih problema kasnije u životu.

Dobra vijest je da postoje jednostavni koraci kojima možete smanjiti izloženost djece otrovnim kemikalijama. Započnite izbjegavanjem ova 4 sastojka.

Talk

Ovaj mineral u prahu dodaje se dječjem puderu (i mnogim drugim kozmetičkim puderima). Talk je mineralna tvar koja se koristi u raznim kozmetičkim proizvodima i proizvodima za osobnu njegu. Dodaje se kako bi upio vlagu, zagladio ili omekšao proizvode, ali poznati je nadraživač pluća, a može biti i kancerogen.

Izbjeljivač

Da bi osigurali da se proizvodi za bebe pravilno dezinficiraju i da su sigurni za upotrebu, većina ljudi koristi jaka sredstva za čišćenje. No, najbolje je izbjegavati štetne kemikalije poput izbjeljivača prilikom dezinfekcije bilo kakvih dječjih proizvoda jer uzrokuju probleme s osjetljivošću dišnih putova i kože.

Sulfati

Iako se često se koriste za pojačavanje pjene u proizvodima za kupanje, sulfati nadražuju kožu. To se posebno odnosi na novorođenčad, malu djecu i one s osjetljivom kožom. SLS / SLES mogu uzrokovati iritaciju očiju, osip na koži, gubitak kose, osip vlasišta sličan peruti i alergijske reakcije. Poznati je nadraživač kože koji se lako apsorbira.

Parabeni

Parabeni se često koriste u proizvodima za njegu beba kako bi se produžio vijek trajanja. U studijama za odrasle ove su kemikalije povezane s povećanim rizikom od raka dojke i problema s plodnošću. Izlaganje dojenčadi parabenima također je povezano s problemima rasta tijekom prvih nekoliko godina života. Klonite se bilo čega s ‘parabenom’ u njegovom imenu, kao i benzojeve kiseline i propil estera.