Savjeti kako preživjeti vrućine tijekom trudnoće

| Moms |

Instagram/ @neziraofficial

Biti u drugom stanju nije nimalo lako, no preživljavati trudnoću tijekom ljetnih vrućina još je teže. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih savjeta kako da se suočite s ljetnom trudnoćom.

Stručnjaci savjetuju da buduće mame nigdje ne idu bez bočice vode u koju su prethodno iscijedile malo limuna i dodale šećer. To će spriječiti eventualno onesvješćivanje izazvane visokim temperaturama.

Naticanje nogu i ruku, najčešće u zadnjim tjednima trudnoćeljeti je posebno izraženo. Osim što trebate izbjegavati dugo stajanje i nošenje uske odjeće i obuće, redovito se odmarajte i sjedite s podignutim nogama.

Ako se vozite javnim prijevozom, nemojte se sramiti zamoliti nekog da vam ustane jer predugo stajanje može naškoditi i vama i bebi.

Tijekom vrućih ljetnih dana ženama u blagoslovljenom stanju preporučuju se plivanje i kupanje jer voda opušta tijelo, a u njoj možete vježbati i tehniku disanja. Voda će vam višestruko pomoći u borbi s ljetnim vrućinama, koje posebno teško padaju dok se osjećate "veliko". Ako je s trudnoćom sve u redu, nema razloga da se ne osvježite u moru, rijeci, čistom bazenu, ili jednostavno, pod tušem.

Dok čekate da se ostvarite u najljepšoj i najvažnijoj životnoj ulozi, vrijeme do porođaja iskoristite za opuštanje i odmaranje.