Recepti iz kućne radinosti koji ublažavaju simptome astme kod djece

| Moms |

Instagram/ @emilie_murmure

Astma je najčešća kronična bolest kod djece - jedno od desetero djece ima problema s astmom zbog koje koriste agresivne terapije.

Uobičajeni simptomi astme su često kašljanje, gubitak daha i bol. Osim ovih simptoma, mogu se javiti i poteškoće u spavanju zbog otežanog disanja i kašljanja, otežani oporavak nakon bronhitisa i respiratorne infekcije, umor. Simptomi variraju od djeteta do djeteta i mogu se pogoršati ili poboljšati tijekom vremena.

Na nesreću, ne postoji lijek za astmu, ali postoje neki domaći lijekovi kojima roditelji mogu pomoći djeci i olakšati im simptome.

Đumbir
Veoma često se koristi u liječenju astme kod djece. Ima protuupalno svojstvo i djeluje odlično protiv kontrakcija dišnih puteva. Dajte djetetu 2-3 šalice čaja od đumbira dnevno ili pomiješajte sok od đumbira s medom i limunom i napravite mu ukusan napitak.

Kurkuma
Ima dosta antioksidanta i protuupalnih komponenti koje pomažu u borbi protiv astme. Pomiješajte jednu žličicu kurkume i šalicu mlijeka, prokuhajte, ostavite da se malo ohladi i dajte djetetu dva puta dnevno.

Med
Med je jedan od najpoznatijih narodnih lijekova. Alkohol i eterična ulja u medu pomažu u ublažavanju simptoma astme. Med omekšava sluz koja se taloži i izaziva napade. Pomaže i u borbi protiv kašlja i pištanja u grudima. Dva do tri puta dnevno djetetu dajte čašu mlake vode u kojoj ćete rastvoriti jednu žlicu meda.