Razlozi zbog kojeg je vaše najstarije dijete posebno

| Moms |

Instagram/ @ellenfisher

Prvorođena djeca su nesumnjivo posebna jer vam promijene život zauvijek. Oni su ti koji ljudima daju poklon roditeljstva i uveseljavaju im svaki dan do kraja života.Najstarija djeca najčešće su najodgovornija i najpouzdanija te jako mudra.

Osim toga, postoje još neki razlozi zbog kojih je najstarije dijete uvijek drukčije od ostale djece.

U nastavku vam donosimo 5 razloga zbog kojih je vaše najstarije dijete posebno.

Mudriji su nego što bi trebali biti
Ubrzano odrastanje dovodi do toga da vaše starije dijete postane pametnije. Oni se ugledaju na odrasle jer osjećaju odgovornost. Zarobljeni su između odraslog čovjeka i djeteta pa su često vodiči i savjetnici jednih i drugih. Roditelji najstarije dijete, u većini slučajeva, tretiraju kao odraslu osobu, uključuju ih u probleme i rasprave odraslih. S vremenom, oni postaju najbolji savjetnici, roditelji ih počinju slušati i cijeniti njihovo mišljenje.

Rade više nego što trebaju
Djeca koja imaju mlađu braću ili sestre, rade mnogo više od svojih prijatelja koji su jedinci. Imaju više obaveza i odgovornosti. Oni nisu kompletni vlasnici svog slobodnog vremena, jer ga dijele s drugom djecom u kući. U porodici u kojoj je rođeno samo jedno dijete, on ili ona mogu se opustiti poslije obavljanja zadanih poslova, dok oni koji imaju mlađu braću i sestre, ne mogu čitati knjigu u miru, jer uvijek moraju paziti na nekog, pomoći nekom ili se igrati s nekim.

Oni su najbolji pomagači
Ne možete sve postići sami, posebice ako morate paziti na nekoliko djece. Imamo samo dvije ruke, ali vaše najstarije dijete ima još dvije i pomoći će vam koliko god može. Prvorođena djeca najbolje su dadilje, vaša desna ruka i tu su kad god vam je potrebna pomoć.

Uvijek su tu za svoju braću i sestre
Privilegija je imati starijeg brata ili sestru jer su oni prošli kroz većinu stvari koje mlađi tek trebaju preživjeti pa će ima stariji pomoći ako naprave neku grešku. Veliki braće i sestre su spremni podijeliti svoju mudrost, pomoći im oko domaćeg zadatka i uvijek su tu kada im treba dobar savjet. Ne postoji ništa bolje nego kad imate nekoga s kim možete pričati, a da to nisu roditelji.

Nesebični su
Prvo dijete jednostavno ne može biti sebično. Oni se s vremenom jednostavno naviknu brinuti o drugima jer je to nešto što su radili većinu svog života. Spremni su podijeliti posljednji dio čokolade sa svojim mlađim ukućanima, a igračke su vjerojatno već odavno podijelili. Ponosni su na svoju braću i sestre, bez obzira na to što ih često zadirkuju, oni su njihovi najveći navijači.