Njega kose tijekom trudnoće

| Moms |

 

Instagram/ @pregnantandperfect

Bez obzira na drugo stanje, svaka trudnica želi biti lijepa i njegovana tijekom ovog životnog perioda.

Njegu kose nikako ne trebate zapostaviti u trudnoći, ali je važno da je prilagodite stanju u kojem se nalazite.
Prije nego se zaputite u frizerski salon pročitajte koje tretmane trebate izbjegavati za vrijeme trudnoće, a koje možete koristiti bez ikakvog straha.

Ne pretjerujte s kemikalijama
Tijekom trudnoće žensko tijelo prolazi kroz mnoge hormonalne promjene i to je svima dobro poznato, a to može utjecati na način na koje tijelo procesuira kemikalije i proizvode. Iz tog razloga možda bi bilo dobro izbjegavati proizvode pune kemikalija tijekom ovih devet mjeseci.
Tako ćete zaštititi vašu bebu od moguće kontaminacije kemikalijama s kojima vaše tijelo jednostavno ne zna kako da se nosi.

Koristite regeneratore i maske
Tijekom trudnoće kosa može biti više suha nego obično što može dovesti do pojačanog opadanja i pucanja. Iz tog razloga dozvoljeno je na kosu stavljati maske, ali nemojte pretjerivati, jednom mjesečno će biti sasvim dovoljno.
U međuvremenu slobodno koristite vaš normalni regenerator.

Nemojte bojati kosu tijekom prvog tromjesečja
O ovom problemu se priča desetljećima. Prvo tromjesečje trudnoće je sigurno najosjetljivije i zato bi bilo najbolje izbjegavati bojanje tijekom ovog perioda. Mnoge organizacije naglašavaju da je bojanje kose sigurno u kasnijoj trudnoći, ali postoje liječnici koji se ni s time ne slažu i smatraju da bi upotrebu ovakvih kemikalija trebalo ostaviti za poslije porođaja.

Čitajte etikete proizvoda
Veoma je važno uvijek čitati etikete, ali tijekom trudnoće posebno. Mnogi proizvodi sadrže štetne kemikalije i sastojke kojima se ne bi trebalo izlagati tijekom trudnoće. Čak i proizvodi s oznakom „organski“ mogu sadržati neke štetne sastojke. Posavjetujte se s vašim liječnikom na koje to supstance trebate posebno obratiti pažnju.