Neobične promjene koje se događaji u trudnoći

| Moms |

Instagram/ @pregnantandperfect

Dobro je poznato da trudnoća dovodi do promjena u svakom dijelu tijela, ali neke od tih promjena su izraženije od ostalih.

Činjenica je da žene imaju različita iskustva kada prolaze kroz stanje trudnoće. Ipak, postoje određene neobične stvari koje je žensko tijelo u mogućnosti uraditi.

Izdvojili smo 3 neobične stvari koje se događaju u trudnoći:

Orgazmi su intenzivniji
Povećan protok krvi u genitalijama i povišen nivo hormona koji utiču na seksualnu želju, predstavljaju kombinaciju koja stimulira libido kod trudnih žena.
Intenzivnije se luči i oksitocin, odnosno hormon ljubavi, koji također može intenzivirati orgazam.

Тrudnica zaista blista
Ako vam ljudi kažu ili se vama samima čini da blistate, to nije samo zbog predivnog osjećaja što ćete uskoro postati majka. Postoji i fiziološka osnova za takav sjaj.
Za vrijeme trudnoće se povećava količina krvi koju srce pumpa. Zbog povećane cirkulacije, mnoge žene izgledaju sjajnije.

Razvija se novi organ
Tijekom trudnoće, u ženskom tijelu se razvija sasvim nov privremen organ – placenta. Njena uloga je veoma važna jer ima čitav niz specifičnih funkcija.
Placenta pričvršćuje fetus u razvoju za zid maternice, kako bi omogućila dotok hranjivih tvari.Тijеlo žene izbacuje posteljicu posljednju, obično neposredno nakon porođaja, a najkasnije pola sata od kako beba dođe na svet.