Koji su najčešći uzroci svađa novopečenih roditelja?

| Moms |

 

Instagram/ @negin_mirsalehi

Rođenje djeteta može biti savršena prilika za većinu parova kako bi se zbližili.

No, život s novorođenčetom ponekad može biti nevjerojatno stresan, pun problema koje niste očekivali tijekom trudnoće.  Ako je vaš brak pun malih nesuglasica nakon rođenja djeteta, ne trebate pretjerano brinuti jer se s tim problemom susreće puno parova.

Ovo su razlozi zbog kojih se parovi najčešće sukobljavaju nakon rođenja djeteta.

Nemate isti pogled na roditeljstvo
Možda prije nego ste postali roditelji niste ozbiljno razgovarali o roditeljstvu i koliko će ono promijeniti vaš život. Beba može zakomplicirati i najbolje izrađene planove. Kako bi došli do kompromisa, psihoterapeuti preporučuju tehniku ogledala koja je namijenjena dubokom slušanju partnera.

Partner ne pomaže dovoljno
Novi roditelji trebali bi ravnopravno rasporediti svoje obaveze prema novorođenčetu, poput rasporeda spavanja i hranjenja, odlaska liječniku i obavljanja poslova s nemirnom bebom. Ovo zna biti veoma iscrpljujuće, posebice ako se vaš partner ne drži dogovora. Razgovarajte o vlastitom djetinjstvu, o ulogama koje su vaši roditelji imali u odgoju djece i kako želite raditi stvari slično ili drukčije od onoga što su oni radili.

Rijetko imate seks
Seks poslije rođenja djeteta je drukčiji. Možda ćete čak i početi razmišljati o seksu sa svojim partnerom na drukčiji način ili se jednostavno više nećete osjećati seksi. Ako se to dogodi, nemojte se uzrujavati, razgovarajte s partnerom otvoreno i recite mu što želite, na kraju će seks biti dobar.