Koje namirnice uzrokuju probavne smetnje kod beba?

| Moms |

Potpuno je prirodno da novorođenčad svakodnevno ispušta plinove. To je posve normalna i uobičajena pojava, no nekada se može dogoditi da se bebe zbog njih ne osjećaju ugodno.

Iako je znatno manje biće, vaša beba obrađuje hranu na isti način kao i vi. Dakle, ako znate da vam određena hrana kasnije stvara probleme, pripazite na istu reakciju vašeg djeteta.

Bebe mogu različito reagirati na hranu, ali postoji nekoliko namirnica koje mogu biti uzrok plinova kod vaše bebe. Naime, ove namirnice se sporo razgrađuju, a neke od njih su zeleno povrće, grah ali i neko voće.

Ovo su namirnice na koje morate paziti: grah, brokula, prokulice, kupus, zobena kaša, marelice, suhe šljive, breskve, kruške, šljive, agrumi.

Ove namirnice obično uzrokuju plinove, ali nije uvijek njihova krivica. Ne zaboravite da bebe stalno jedu i da su im crijeva stalno u poslu. A tamo gdje je izmet, tu su i plinovi.

Ako su za plinove krive ove namirnice, oni će se javiti u roku od nekoliko sati.

Hranjivi sastojci i hrana bogata vlaknima su najbolja hrana koju možete izabrati kako bi bebina stolica bila meka i pravilna. Plinovi nisu sami po sebi problem, no ako uzrokuju nelagodu, razgovarajte s pedijatrom.