Kako zaštiti bebe od ljetnih vrućina?

| Moms |Iako će novorođenčad tijekom toplijeg ljetnog perioda biti pošteđeni kihanja i prehlade, no, savjetuje se da se prvih nekoliko tjedana bebinog života posebna pažnja treba posvetiti njenoj zaštiti od ljetnih vrućina.

U nastavku vam donosimo preporuke kako bebama olakšati toplije dane.

Oblačenje bebe

Opće pravilo je da je vašoj bebi uvijek potreban dodatni sloj odjeće nego vama. Ako nosite majicu, tada će vašoj bebi trebati bodi i preko njega majica.
No, kada je toplije vrijeme moguće je da ćete trebati obratiti pažnju na to da vaša beba bude "laganije" obučena i da nema više slojeva odjeće. Inače, ali posebice ljeti preporučuje se bebama oblačiti pamučnu odjeću jer je riječ o prirodnom materijalu godi koži i od njega nije mnogo vruće.

Zaštita od sunca

Koža bebe je mekana i osjetljiva i ni na koji način nije otporna na utjecaj sunca. Shodno tome, neophodno je da tijekom šetnje bebina kolica imaju potrebnu zaštitu od sunca, odnosno, da ima navlaku koja će zaštititi bebu od sunčeve topline. Osim toga, važno je da se beba prekrije pamučnom pelenom ili prekrivačem u kolicima, ali i autosjedalici s obzirom na to da je tada najizloženija sunčevim zrakama.

Hidratacija

Ako dojite, trebate znati da majčino mlijeko inače sadrži sve ono što je potrebno u prehrani vaše bebe, ali isto tako pomaže i u smanjenju žeđi. To znači da u takvim slučajevima bebi ne treba nikakva druga tekućina osim majčinog mlijeka, samo ćete biti obavezni češće je dojiti kako bi se ostala hidrirana.

Ako hranite bebu bočicom, onda će biti potrebno da rashlađenu prokuhanu vodu ponudite vašoj babi kako biste bili sigurni da je unijela dovoljno tekućine, posebice kada je riječ o vrućim danima.

Spavanje

Tijekom vrućih dana i noći možete primijetiti da vaša beba ima poteškoća pri spavanju. Bebe smiju boraviti u klimatiziranim prostorima, ali pod uvjetom da je razlika između unutrašnje i vanjske temperature najviše do tri stupnja, također, možete tijekom noći otvoriti i prozor kako bi se rashladila prostorija ili koristiti ventilator, ali beba nijednoj opciji ne smije biti direktno izložena.