Kako vježbanje u trudnoći utječe na bebu?

| Moms |

Instagram/ @j_make_up

Često se raspravlja o tome kakav utjecaj vježbanje ima na bebu, a sada su stručnjaci konačno pronašli odgovor. Žene koje nastave fizičku aktivnost tijekom trudnoće mogu imati novorođenčad s naprednijim motoričkim sposobnostima, pokazalo je novo istraživanje.

Istraživači su otkrili razlike među jednomjesečnim bebama. One čije su majke redovno išle na sate aerobika tijekom trudnoće obično su imale bolje vještine kretanja u usporedbi s bebama čije majke to nisu činile. Testovi pokreta uključivali su nadgledanje parametara poput okretanja glave, izjavila je istraživačica Linda May.

Prema May, dosadašnja istraživanja sugeriraju da će djeca koja brže razvijaju motoričke sposobnosti vjerojatno biti pokretnija kao djeca, ali i kasnije tijekom života. Dakle, moguće je da vježbanje tijekom trudnoće može učiniti djecu aktivnijom. May i njene kolege izvijestili su o svojim nalazima u časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise.

Stručnjaci preporučuju dai osim ako nema medicinskih razloga za to, žene  redovno vježbaju umjerenim intenzitetom tijekom trudnoće.

To podrazumijeva aktivnost koja je dovoljno energična da ubrza otkucaje srca i protok krvi, ali ne toliko intenzivna da ostajete bez daha i da ne možete razgovarati. Brza šetnja, plivanje, vožnja sobne bicikle ili satovi aerobika su samo neke od vježbi koje su savršene za trudnice.