Kako ublažiti jutarnje mučnine?

| Moms |

Instagram/ @victoriatornegren

Osjećaj mučnine kod trudnica ne javlja se samo ujutro, može se pojaviti i u ostalim dijelovima dana.

Mučnina tijekom trudnoće obično se povezuje s povećanjem nivoa estrogena, niskom razinom šećera u krvi i većom osjetljivošću na neke mirise.

Donosimo vam 5 načina kako smanjiti neugodnosti tijekom trudnoće kada je riječ o pojavi osjećaja mučnine:

Budite fizički i psihički aktivni
Znanstveno je dokazano da kretanje smanjuje mučninu tijekom trudnoće, ali također čitanje knjige ili gledanje TV-a može imati blagotvoran učinak u izbjegavanju nagona na povraćanje tijekom trudnoće.

Uzimajte dovoljno tekućine
Općenito je važno uzimati dovoljno tekućine, a posebno tijekom trudnoće.
Dodavanje jabučnog octa ili meda u vodu može također biti djelotvorno.

Odmarajte se
Jako je važno da trudnice imaju kvalitetan san noću. One žene koje su radile noćne smjene i koje nisu navikle na spavanje trebaju se naviknuti na ovu vrstu odmora. Ranije idite na spavanje i budite se ranije, a izbjegavajte tablete za spavanje.

Jedite pažljivo
Masna, začinjena hrana i kofein povećavaju šansu za neželjenim djelovanjem želučane kiseline pa je stoga preporučljivo ovu hranu maksimalno izbjegavati. Jedite manje porcije hrane, ali nikako nemojte gladovati.

Koristite đumbir i čajeve na bazi mente
Đumbir je jako dobra namirnica za probavu i smanjivanje neugodnosti u stomaku, a studije pokazuju da je dobar i u ublažavanju simptoma mučnine. Možete ga jesti sirovog ili dodati komad u vodu ili čaj. Isto tako, čaj od mente može biti izuzetno dobar za ovaj problem.