Kako putovati s manjom djecom i ipak se odmoriti

| Moms |


Dolaskom vrućih dana, većina nas jedva čeka pobjeći na more ili u prirodu. No, godišnji odmor često ima malčice drugačije značenje kad postanete roditelj. Svi oni koji su to prošli, znaju o čemu govorimo.

Prtljažnik više nije rezerviran samo za vaše stvari i to je samo početak. Ugodne kavice na odmaralištima zamijene pravi mali maratoni odlaska na toalet, a jednom kad zapravo dođete na more počinje pravi izazov - kako sve te stvari odnijeti na plažu?! Nemamo recept kako izbjeći gore opisane situacije, ali evo nekoliko ideja kako putovati s djecom.

    1. Planirajte vožnju da odlazak na more ne bi trajao....i trajao

Baš kao što provjeravate automobil prije odlaska na put, potrebno je provjeriti jesu li autosjedalice  dobro postavljene i sigurne za vaše dijete. Isplanirajte i pauze - odaberite stajališta koja imaju prostor za presvlačenje djeteta ili igrališta za malo veću djecu.

Ljetne vrućine često mogu učiniti vožnju u autosjedalici napornom za dijete, zato neke autosjedalice, poput BeSafe rotacijske linije, nisu samo jako udobne već i super praktične jer omogućavaju roditeljima lagan pristup djetetu što uvelike olakšava transfer djeteta iz ili u autosjedalicu. Svakako preporučujemo i korištenje ljetnih presvlaka koje smanjuju zagrijavanje sjedalice tijekom ljeta, a ako se vaše dijete jako znoji tu su posebne mrežaste podloge AeroMoov Air Layer koje omogućavaju strujanje zraka i time umanjuju zagrijavanje i znojenje djece (samim time i nervozu). 

  1. Svedite stvari na minimum, i svoje i dječje (suprugove ionako vjerojatno jeste)

Pretrpan automobil je vrlo čest scenarij kod obitelji s djecom. Pokušajte izbjeći da vam stvari smanje komfor u putovanju. Primjerice, pripremite unaprijed odjevne kombinacije, a ako idete s prijateljima na more, dogovorite se oko stvari - nije potrebno da svi nosite glačalo, sušilo za kosu ili nešto treće što svi možete koristiti.

Također, kad je riječ o dječjoj opremi ponesite opremu koja će vam koristiti u različitim situacijama. Primjerice, putni krevetić koji vam može koristiti i kao vrtić na plaži, ako ste u potrazi za njim AeroMoov je idealan jer zauzima jako malo mjesta i dolazi sa svojom torbom te zauzima jako malo prostora u prtljažniku jer na njega možete staviti svoje stvari.

 Ako imate malenu bebu koja je još u košari za novorođenče, provjerite može li se ona koristiti za cjelonoćno spavanje poput košare kod iCandy modela kolica. U njoj beba može boraviti ne samo na kolicima već i može obaviti spavanje zahvaljujući udobnom madracu i čvrstoj podlozi odvojenoj od poda. To je još jedan način za očuvanje mjesta u automobilu. 

  1. Kad odlazak na plažu izgleda kao seoba naroda

Napokon ste stigli na more i vrijeme je za kupanac. Kolica s velikom košarom će vam biti od velike pomoći, ne samo za bebu već i za stariju djecu, odnosno vaše stvari. Također, veća kolica obično imaju veće kotače kojima je lakše upravljati na šljunku ili pijesku. Imajte to na umu i pri odabiru kolica, jer praktičnost je nešto što ćete priželjkivati, ne samo na ljetovanju već u svako doba. Primjerice,iCandy Lime kolica osim što se sklapaju sa sjedećim dijelom i time zauzimaju znatno manje prostora, imaju i integrirani podest za starije dijete što može biti od koristi posebno kad se vraćate s umornim djetetom s plaže. 

Ako ste ipak pobornici lakših kolica uz koja ćete se moći provući kroz sve dalmatinske uličice, onda je novi Metro 2020 savršen izbor za Vas jer u njima beba može i odspavati na plaži, a vi možete biti bezbrižni jer znate da je u zdravom i ergonomskom položaju što je potvrdio i AGR institut koji je ova kolica označio kao “zdrava za leđa”. Nosiljke su također dobar izbor, posebno za večernje izlaske i razgledanja, a veliku ponudu ergonomskih nosiljki nude Ergobaby i Baby Tula brandovi.

Za trudnice kao i za mame koje doje preporučamo odabir praktičnog kupaćeg kostima koji će pratiti njihove promjene na tijelu, a u slučaju dojenja imati kopčice koje to jednostavno omogućuju. Naš favorit je Carriwell brand koji se odlikuje jednostavnim i klasičnim dizajnom. 

 Umjesto da vi zabavljate djecu, dopustite im da se zabave sami

Napokon, ukradite onaj trenutak za sebe - na plaži, u apartmanu ili hotelskoj sobi. Kako? Ponesite igračke kojima će se djeca igrati duže od 5 minuta. I ako ste već pomislili da je to nemoguće, predlažemo da pogledate MODU kocke. Osim što ih je moguće i smočiti, one će potaknuti kreativnost kod vaše djece neovisno o godinama. Možda im se i vi odlučite pridružiti u izgradnji guralice, rakete ili poligona. 

I za kraj, ne zaboravite preporuke u vezi COVID-19 virusa. Pripremite maskice za cijelu obitelj, dezinfekcijska sredstva i kao i uvijek, dovoljno tekućine za putovanje.

Želimo vam sretan put i dobru zabavu!  Sve detalje o proizvodima za bebe i djecu raznih brandova potražite na stranici www.najnaj.eu