Kako putovati s malom djecom?

| Moms |

 

Instagram/@jessimalay

Bez obzira da li je to vaše prvo putovanje s prvim djetetom ili vaše peto s petim, putovanje s djecom uvijek će biti zastrašujuća.

 

Od brige što spakirati do načina kako doći do odredišta bez većih problema, postoji puno potencijalnih briga.

No, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći u pripremi i spasiti vas od ludila.

U nastavku pročitajte savjete za putovanje djecom.

Samo učinite to

Iako ideja o putovanju s djecom često uzrokuje više briga od samog čina, najvažnija stvar koju treba zapamtiti je: i to će se završiti. Doći ćete tamo. Preživjet ćete. Zato nemojte tražiti izgovore i odgađati. Isplanirajte put i krenite.

Polako

Nigdje vam se ne žuri. Pustite sve da ide svojim tijekom. Ako putujete autom, uzimajte češće stanke koje će smanjiti nervozu kod male djece, a ako putujete avionom pobrinite se da sve što radite barem sat vremena ranije kako bi izbjegli kašnjenje.

Ne pretjerujte

Zapamtite da se gotovo sve može kupiti tamo gdje putujete. Možda nije ista marka, ali poslužit će. Spakirajte samo stvari za koje znate da bez njih ne možete. Ne želite se opterećivati i činjenicom da ste nešto možda zaboravili.

Grickalice

Osigurajte se s dovoljnim količinama hrane, grickalica i napitaka jer djeca često znaju ogladnjeti, a to se nekada zna desiti u najgorem trenutku kao kada zapnete u gužvu. D jeca su jako nervozna kada su gladna, zato budite sigurni da vam neće zafaliti grickalica.

Objasnite svojoj djeci putovanje

Prije nego što krenete na put pripremite svoje dijete na činjenicu da će neko vrijeme morati provesti sjedeći na jednom mjestu. Objasnite ima što će se događati i koliko će trajati. Tako će i oni biti spremniji podnijeti putovanje.