Kako pronaći motivaciju za trčanje ako ste novopečena mama?

| Moms |

Instagram/ @tammyhembrow

Mnoge novopečene mame koje žele početi trčati kako bi se osjećale bolje imaju problem s pronalaskom motivacije, a mi smo za vas pronašli savjete koji će vam pomoći u tome.

Na prvom mjestu je postaviti male ciljeve na samom početku trčanja. Kratki skokovi visokog intenziteta su super način za izgradnju samopouzdanja i izdržljivosti. Pokušajte pronaći i podršku u zajednici, klubu ili nekoj grupi koja se bavi trčanjem.

Za mlade mame najbolje bi bilo pronaći novu mamu koja ima iste ciljeve u fitnessu. Pronalazak partnerice za trening će vas učiniti motiviranijima. Imate i vježbe za majke s kolicima koje možete raditi na samom početku, a preporučuje se i duga šetnja.

Ključni su treninzi izdržljivosti i s teretom kao podrška trčanju i razvoju snage nogu i jezgre kako bi se spriječile povrede. Jačanje gluteusa putem vježbi koje su usmjerene na noge i stražnjicu može biti vaš tajni sastojak u povećanje brzine i izdržljivosti na veće udaljenosti.

Više od bilo kakve fizičke koristi, vježbanje vam daje snagu i mentalno oslobađa zbog čega možete "osvojiti svijet" i suočiti se s kasnim obrocima, problemima sa zubima i drugim preprekama koje dolaze u ranim danima majčinstva.