Kako preživjeti vrućinu u trudnoći?

| Moms |

 

Instagram/ @dzelusia

Ljetne vrućine mnogima smetaju, a posebice se s njima teško nose trudnice.

Stručnjaci savjetuju da buduće mame nigdje ne idu bez bočice vode u koju su prethodno iscijedile malo limuna i dodale šećer. To će spriječiti eventualno onesvješćivanje izazvane visokim temperaturama.

Naticanje nogu i ruku, najčešće u zadnjim tjednima trudnoće, ljeti je posebno izraženo. Osim što trebate izbjegavati dugo stajanje i nošenje uske odjeće i obuće, redovito se odmarajte i sjedite s podignutim nogama.

Ako se vozite javnim prijevozom, nemojte se sramiti zamoliti nekog da vam ustane jer predugo stajanje može naškoditi i vama i bebi.

Tijekom vrućih ljetnih dana ženama u blagoslovljenom stanju preporučuju se plivanje i kupanje jer voda opušta tijelo, a u njoj možete vježbati i tehniku disanja. Voda će vam višestruko pomoći u borbi s ljetnim vrućinama, koje posebno teško padaju dok se osjećate "veliko". Ako je s trudnoćom sve u redu, nema razloga da se ne osvježite u moru, rijeci, čistom bazenu, ili jednostavno, pod tušem.

Dok čekate da se ostvarite u najljepšoj i najvažnijoj životnoj ulozi, vrijeme do porođaja iskoristite za opuštanje i odmaranje.