Kako preživjeti trudnoću na visokim temperaturama?

| Moms |

Ljeto za trudnice često predstavlja noćnu moru. Vrućina i otežano kretanje zbog velikog trbuha vam sigurno ne olakšavaju trudničke tegobe, ali trudnoća tijekom ljetnih mjeseci ne mora biti nepodnošljiva.

Neka istraživanja su pokazala da žene koje kroz trudnoću prolaze tijekom ljetnih mjeseci smanjuju rizik od nastanka urođenih poremećaja, i to sve zahvaljujući izlaganju suncu, koji je najbolji izvor vitamina D.

U svakom slučaju treba izbjegavati sve što bi moglo naštetiti vama i bebi. Bitna je umjerenost u svim aktivnostima, od sunčanja i plivanja do tjelovježbe.

Plivanje je jedna od idealnih aktivnosti kojom se možete baviti ako ste „ljetna“ trudnica. Plivanje je korisno, no, podrazumijeva se da imate urednu trudnoću, da izbjegavate odlazak na plažu u vrijeme najvećih vrućina te da ste se o tome posavjetovali sa svojim liječnikom.

Voda ima opuštajući učinak, održat će vas u formi, a neće vas umoriti, jer u vodi možete vježbati s puno manje napora. Odlična je za bolna leđa, kao i za noge i stopala, koja su u trudnoći pod pritiskom, pa će im masaža morskih valova dobro doći. Također, trudnicama se preporučuju i ostale lagane i opuštajuće vodene aktivnosti.

Osim redovne aktivnosti, jako je važan i unos dovoljne količine tekućine. Trebale bi pokušati piti barem 10 čaša vode svaki dan, a ljeti trebate dodati po čašu za svaki sat koji provedete vani, na vrućini.

No, u slučaju bilo kakvih komplikacija u trudnoći, obavezno se o svemu morate konzultirati s liječnikom. Ako trudnoća protječe u redu, ljetne aktivnosti neće vam štetiti u zasigurno najljepšem životnom razdoblju i iščekivanju dolaska bebe na svijet, ali ipak oprez, u ničemu ne treba pretjerivati.