Kako izmamiti svojoj bebi osmijeh na lice?

| Moms |

Instagram/ @emileehembrow

Nema ljepšeg osjećaja nego kada se dijete prvi put osmjehne, a mi vam donosimo način kako bebi izmamiti osmijeh na lice.

Roditelji novorođenčadi jedva čekaju da im njihova beba uputi prvi osmijeh pa se trude zabavljati ih i animirati kako bi dobili željenu reakciju. Ako i vi spadate u ovu grupu roditelja, u nastavku pročitajte podatke koje smo pronašli.

Stručnjaci kažu kako se bebe počinju smješkati s tri mjeseca, a već sa šest možete čuti glasniji smijeh. No, važne stvari koje dolaze prije prvog osmijeha su i kontakt očima, kao i manji zvukovi koje beba proizvodi.

Pedijatri savjetuju da se potrudite ostvariti što je moguće više direktnog kontakta s vašom bebom. Izbjegavajte crtiće i slične stvari te ih pokušajte zabaviti mimikom i igricama. Unesite se u igru ekspresije, animiranja i imitacije. Ne izbjegavajte biti glasniji, smijati se i oklijevati s glumom. Sasvim je normalno pričati kao beba sa svojom bebom te im tepati.

Ako do četvrtog ili petog mjeseca niste vidjeli da se vaša beba smije, s vašim mališanom odete pedijatru na pregled. Osim fizičkih, postoje neke osnovne stvari koje beba mora savladati i raditi kako bi se razvila na psihičkom polju.