Kako da vam porođaj prođe što bezbolnije?

| Moms |

Porođaj nikada nije bezbolan, ali postoje prirodni načini da ublažite bolove.

Ne dopustite da vam tijekom cijele trudnoće iz glave ne izlazi misao o bolnom porođaju i da vam poremeti posebno razdoblje.Postoje načini da se bol ublaži, a vi samo trebate izabrati koji je najbolji za vas.

U nastavku vam donosimo 3 savjeta koja će vam pomoći imati što bezbolniji porođaj.

Ne bojte se

Važno je da tijekom poroda ostanete mirni. Paničarenje uzrokuje lučenje adrenalina koji odvlači krv iz maternice i trudove čini manje učinkovitima. Duboko dišite kako biste pojačali stezanje maternice i svoj um usredotočili na opuštanje.

Koristite loptu za pilates

Lopta za pilates može biti vaš dragi pratitelj na porođaju. Cilj laganog skakanja na lopti tijekom trudnoće, a osobito tijekom trudova, je smanjiti bolove u donjem dijelu leđa. Jednom se rukom pridržavajte za čvrstu podlogu kako ne biste izgubili ravnotežu ili neka uz vas bude partner. Naravno, uvjet za korištenje lopte je uredna trudnoća.

Aromaterapija

Aromaterapija može pomoći ugodnijoj atmosferi tijekom porođaja jer određena eterična ulja utječu na smanjenje straha i opuštanje, a samim time i na smanjenje boli. Kapnite kap lavandina ulja na rupčić i udahnite ili nekoliko kapi ukapajte u aromalampicu. Preporučuju se ulje ruže, kamilice i kadulje.

Radite vježbe disanja

Tehnike opuštanja i vježbe disanja korisne su u oslobađanju od tjelesne i mentalne napetosti. Kad su tijelo i duša u ravnoteži, ni porođajna bol ih ne može “izbaciti s te putanje”. Koncentracijom na disanje smanjit ćete tjeskobu i bol od kontrakcija. Tehnike disanja možete naučiti na raznim tečajevima za trudnice.