Kada je najbolje vrijeme za trudnoću

| Moms |

Instagram/ @tammyhembrow

Već je ranije dokazano kako dobivanje bebe nakon 35. godine produžuje životni vijek, a sada je nova istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji otkrilo kako rađanje nakon 35.godine povećava majčine mentalne sposobnosti.

Prosječna dob trudnica se stalno povećava. Žene u tridesetima i četrdesetima se osjećaju sigurnije u sebe i odlučnije su,pa je vjerojatnije i da će se dobro osjećati u svojim vezama i imati povjerenja u partnere.

Istraživači su proveli nekoliko testova na 830 žena u menopauzi. Testirali su njihovu vizualnu percepciju, koncentraciju, pažnju, verbalno pamćenje i planiranje.
Otkrili su da su žene koje su rodile prvo dijete poslije 24. godine imale bolje rezultate na testovima rješavanja problema i verbalnih vještina u odnosu na žene koje su postale majke između 15. i 24.

Žene koje su rodile zadnje dijete nakon 35. su imale bolju verbalnu memoriju.
Zbog čega su one mentalno 'oštrije'? Hormoni, estrogen i progesteron, koji rastu tijekom trudnoće, imaju blagotvoran utjecaj na kemiju i funkcioniranje mozga, posebno ako se posljednja trudnoća dogodila u kasnijoj dobi.