7 stvari o kuhanju koje vaše dijete treba znati

| Moms |

Djeca također kada promatraju svoje roditelje kako kuhaju, žele biti dio procesa.

Iako ne mogu sudjelovati u rezanju mesa ili sjeckanju luka, postoji niz aktivnosti koje će mu približiti cijelu avanturu i naučiti ga nešto više o okusima i aromama koje vladaju u kuhinji. Ako ste u potrazi za malim pomoćnikom u pripremi slastica ili večere, ovih par poslova možete prepustiti vašem djetetu.

Pranje ruku je prvi korak

Iako se ovaj korak vama čini kao potpuno logičan, važno je istaknuti ga i vašoj djeci i smjestiti ga na prvo mjesto u cijelom procesu kuhinja. Na taj način ih učite o važnosti higijene.
A ako imate i dječju pregaču, neka ju odjene.

Poučite ih sve o štednjaku, pećnici i o tome kad ju smiju koristiti

Vašoj djeci pokažite i naučite ih sve o toplini u pećnici ili pari koja izađe kad se otvori pećnica i na koji način ga može ozlijediti. Objasnite im kako ju smiju dirati jedino u vašoj prisutnosti.

Ribanje sira

Želite zabaviti malo dijete i pomoći mu da se osjeća korisno? Dajte mu da riba sir, s tim da ćete ga prvo upozoriti na oštrice. Bit će sretan kada vidi rezultate svog rada.

Čišćenje povrća

Na umu su nam instant blitva, peršin, bosiljak, kelj i špinat. Uz pomoć dječjih škara, mogu očistiti biljku od uvenulih listova. Zabavit će ih i čišćenje mahuna.

Pečenje jaja

Točnije, kako razbiti jaje za pečenje. Ova lekcija pomoći će im probuditi dodatnu dozu samopouzdanja i zabaviti ih, a ako mu date alat za mućenje jaja, dodatna zabava zagarantirana.

Važnost kušanja hrane

Pripremite tjesteninu s par vrsta sira i dajte im da kušaju ili neka probaju juhu od rajčice i juhu od piletine i opišu vam okuse. Možete ih pozvati da vam se pridruže u pripremanju mesnih okruglica, začinite ih na par različitih načina i onda ih pozovite da ih kušaju.

Naučite ih kako urediti i pripremiti stol za obrok

Posljednji korak koji im može pomoći da pokažu svoju kreativnost igrajući se s različitim tanjurima, čašama ili maramicama.