4 stvari kojima trebate naučiti djecu kako bi bili dobar prijatelj

| Moms |

 

Osim s članovima obitelji, jedna od prvih stvorenih veza, još u najmlađim godinama je ona s vršnjacima, budućim prijateljima.

Jako je važno uputiti djecu kako se ponašati prema svojim prijateljima jer će upravo ti stečeni obrasci ostati za cijeli život. Ljubaznost, pristupačnost i brižnost neke su od osnovnih ljudskih osobina kojima trebate podučiti svoju djecu.

U nastavku vam donosimo 4 stvari kojima trebate naučiti svoju djecu.

Ljubaznost

Djeca bi prema svim svojim vršnjacima trebala biti ljubazna.

Spremnost za pomoći

Naučite ih da pomažu svojim kolegama iz vrtića ili razreda, ali i da ne budu neljubazni prema "drugačijim" od sebe. Također, naučite ih da se zauzimaju za svoje prijatelje. Na taj način djeca će stvarati čvršću vezu s prijateljima i graditi temelje budućih prijateljstava.

Zadirkivanje

Naučite djecu da je zadirkivanje druge djece pogrešno. Ipak, kao što nitko ne voli biti zadirkivan, također nitko ne voli biti u društvu "pametnica". Stoga, upozorite djecu da ne smiju imati imperativan stav prema svojim vršnjacima.

Drugačije ne znači nužno loše

Na koncu, upozorite svoje najmlađe ukućane da je normalno ne slagati se sa svima te da je upuštanje u zdrav konflikt normalno. Ipak, naučite ih da i u raspravi ostanu dostojanstveni i pokažu razumijevanje za tuđa mišljenja i djela.