3 savjeta za ublažavanje bolova pri porođaju

| Moms |

Instagram/ @emileehembrow

Ne dopustite da vam tijekom cijele trudnoće iz glave ne izlazi misao o bolnom porođaju i da vam poremeti posebno razdoblje.

Postoje načini da se bol ublaži, a vi samo trebate izabrati koji je najbolji za vas.

Donosimo vam 3 savjeta koja će vam pomoći imati što bezbolniji porođaj:

Vježbe disanja
Tehnike opuštanja i vježbe disanja korisne su u oslobađanju od tjelesne i mentalne napetosti. Kad su tijelo i duša u ravnoteži, ni porođajna bol ih ne može “izbaciti s te putanje”. Koncentracijom na disanje smanjit ćete tjeskobu i bol od kontrakcija. Tehnike disanja možete naučiti na raznim tečajevima za trudnice.

Lopta za pilates
Lopta za pilates može biti vaš dragi pratitelj na porođaju. Cilj laganog skakanja na lopti tijekom trudnoće, a osobito tijekom trudova, je smanjiti bolove u donjem dijelu leđa. Jednom se rukom pridržavajte za čvrstu podlogu kako ne biste izgubili ravnotežu ili neka uz vas bude partner. Naravno, uvjet za korištenje lopte je uredna trudnoća.

Aromaterapija
Aromaterapija može pomoći ugodnijoj atmosferi tijekom porođaja jer određena eterična ulja utječu na smanjenje straha i opuštanje, a samim time i na smanjenje boli. Kapnite kap lavandina ulja na rupčić i udahnite ili nekoliko kapi ukapajte u aromalampicu. Preporučuju se ulje ruže, kamilice i kadulje.