Lenny Kravitz podržao UNICEF

| Lifestyle |

Poznati američki glazbenik, dobitnik Grammyja, producent i glumac Lenny Kravitz pozvao je javnost da se pridruži UNICEF-u kojem je cilj zaustaviti umiranje djece od uzroka koji se lako mogu spriječiti. Čak 1,5 milijun djece svake godine umire od bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem. "Teško bolesno dijete je noćna mora svakog roditelja, a UNICEF–ov je cilj da sto posto djece bude cijepljeno protiv bolesti koje se mogu spriječiti. Moramo stići i do djece koja žive na rubu svojih društava, u malim i izoliranim mjestima. Ne smijemo prihvatiti neuspjeh u toj zadaći, znajući koliko malo košta svako cjepivo", poručio je Lenny Kravitz.

Uzevši pauzu od snimanja svog novog albuma, snimio je spotove o životnoj važnosti cijepljenja za svako dijete. Na važnost cijepljenja djece Kravitz će apelirati i na društvenim mrežama. Prije nepunih godinu dana Kravitz  je podržao UNICEF-ove napore da se osigura pitka voda i sanitarni uvjeti za milijune djece koja im nemaju pristupa.

Lenny Kravitz za UNICEF

Iako je cijepljenje jedna od najuspješnijih i najučinkovitijih javnozdravstvenih akcija – cjepivo protiv ospica stoji manje od jednog dolara – gotovo 20 posto djece na svijetu još uvijek nije cijepljeno. Najugroženija su djeca koja žive u izoliranim i siromašnim zajednicama. Akcije masovnog cijepljenja pomažu takvim zajednicama da prime i drugu neophodnu pomoć, kao što su mreže za krevete koje štite od uboda insekata i vitamini za djecu. Kao najveći dobavljač cjepiva na svijetu, UNICEF pomaže cijepljenje više od trećine svjetske populacije djece.