Jeste li opsjednuti s društvenim medijima?

| Lifestyle |

Svatko od nas zna barem jednu osobu koja ne može prestati s objavljivanjem statusa/slika/pjesama na svojem Facebook/Twitter/Instagram profilu.

Toliko im je dobro da jednostavno MORAJU svima dati do znanja što im se događa. Što se dogodilo s uživanjem u trenutku? Dokumentiranje svega što vidimo dovelo je do takvog stanja uma gdje "ako nema slike - nije se ni dogodilo" i blago rečeno, na takav si način uništavamo život u sadašnjosti.

Da li 1000 pratitelja znači da imate 1000 prijatelja? Kako je moguće da smo zbog društvenih medija postali, pa, manje društveni? Ljudi se radije zatvore u svoja četiri zida i uređaju kako bi "uhvatili" što bolji selfie, samo kako bi IZGLEDALO da idu van. Umjesto da uskoče u auto i stvarno negdje i odu, ostaju u krevetu i broje lajkove na svojim slikama.

Društveni mediji isti su kao i sve drugo na ovom svijetu - dobit ćete zauzvrat onoliko koliko date. Stoga, budite oprezni oko upotrebe društvenih medija. Imaju moć povezivanja cijelog svijeta. Ako želite provesti svoj dan online, budite produktivni. Razgovarajte o stvarima koje su bitne, koje nešto znače. I da, izađite van, tu i tamo.

Mogli bismo razgovarati cijeli dan o tome kako nam društveni mediji zapravo uništavaju uživanje u sadašnjosti, ali ovaj video je to krasno rekao za nas:

LOOK UP

Jesmo li vas inspirirali da podignete glavu?