"Ice Bucket Challenge" - izazov koji je spojio svijet!

| Lifestyle |

Oprah Winfrey (Instagram)

Zadnjih nekoliko dana Internet su preplavili videi u kojima se različite slavne osobe po glavi polijevaju kantom ledene vode. Pa što je dovelo do ove lude ideje i zašto su na ovaj izazov pristale neke od najvećih zvijezda današnjice?

Do sada su se na ovaj izazov odazvala velika imena poput Oprah, Billa Gatesa, Jennifer Lopez, Cristiana Ronalda, Marka Zuckerberga i još mnogih drugih.

Cristiano Ronaldo "Ice Bucket Challenge"

Poznat pod imenom "Ice Bucket Challenge", u prijevodu - "izazov ledene kante", humanitarna je akcija nastala na američkim društvenim mrežama kako bi se podigla svijest i prikupile donacije za borbu protiv amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Ideja izazova je da ili donirate novac ALS zakladi ili da si na glavu izlijete kantu ledeno hladne vode. Kada se odlučite za jednu opciju, morate nominirati troje prijatelja za tu istu stvar koji imaju 24 sata da vam odgovore na izazov - i tako se igra vrti u krug! 

Zahvaljujući ovom ludom i zabavnom izazovu, ALS organizacija do sada je prikupila ukupno 13.3 milijuna američkih dolara i to samo u razdoblju od 29. srpnja do 17. kolovoza! 

Celebrity "Ice Bucket Challenge"