5 vježbi za savršeno bikini tijelo (bez teretane!)

| Fit |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Vježbanje kod kuće - bez opreme, bez limita
Vježbanje kod kuće - bez opreme, bez limita

Svatko tko je ikad pohađao satove aerobica, pilatesa, boksa ili odlučno krenuo vježbati u teretani prepoznat će sljedeći scenarij - dolazite doma nakon dugog i stresnog dana na poslu; umorni ste, gladni i iscrpljeni, a u 19 sati počinje sat grupnog treninga koji ste uplatili; iako ste svjesni da bi vam malo aktivnosti dobro došlo, sama pomisao na spremanje i ustajanje s kauča vam je jednom riječju - horor! I upravo na taj način većina vježbača odustane i nikada ne postigne željenu formu i kondiciju. 

Za neke pak vježbanje na otvorenom ne dolazi u obzir - možda nemate partnera za trening, ne znate gdje bi ste vježbali i ne osjećate se ugodno trčeći po kvartu. Zato smo došli do zaključka da je vježbanje kod kuće zapravo idealna opcija za sve nas koji smo uvijek u utrci s vremenom, a i dalje želimo zabljesnuti u svom najdražem bikiniju...

Što se tiče fitnessa, nekad je najbolje vratiti se temeljima i držati se jednostavnih, ali i dalje efikasnih vježba. Donosimo vam 5 vježbi koje možete raditi kod kuće, u svoja 4 zida - bez teretane, bez sprava, bez rekvizita!

1. TRBUŠNJACI

S razlogom su trbušnjaci najpopularnija vježba već desetljećima. Jednostavni su, ne zahtijevaju nikakvu opremu ni sprave i možete ih raditi praktički svugdje! Uz sve to, trbušnjaci su odlična vježba za jačanje i oblikovanje trbušnih mišića i najbolje sagorijevaju masno tkivo i kalorije. Trbušnjacima također možete popraviti držanje, zaštititi leđa od ozljeda te regulirati probavu.

10 min ABS

2. SKAKUTANJE U MJESTU

Jeste li ikada preskakali uže bez užeta? Zvuči pomalo blesavo, ali skakanje na mjestu je odlična vježba za kardiovaskularni sustav kojom možete sagorjeti i preko 100 kalorija u 10 minuta. Potrudite se skakati visoko i pripremite se na znojenje! Ako vam dosadi skakati gore-dolje, ubacite nekoliko "jumping Jackova" kako bi razbili monotoniju. Cilj je skakati dovoljno dugo da se poveća broj otkucaja srca i tako troše kalorije.

https://youtube.com/devicesupport

3. ČUČNJEVI

Što više mišića imate, više masnog tkiva trošite. Većina nas ni ne zna da čučnjevima bildamo mišiće cijelog tijela - pogotovo kvadricepse, gluteuse, listove i stražnje lože natkoljenice. Čučnjevi također pomažu u cjelokupnom kondicijskom napretku kao na primjer: zbog njih skačemo više, trčimo brže i imamo bolju stabilnost. Svejedno je radite li obične čučnjeve, čučnjeve na zidu ili čučanj-skokove, s ovom vježbom ne možete pogriješiti ako želite poboljšati svoju kompletnu formu!

https://youtube.com/devicesupport

4. PLES

Postoji razlog zašto plesači imaju nevjerojatna tijela i figuru! Plesom se troši približno 400 kalorija u sat vremena, a sve što trebate jest pustiti muziku i kretati se. Također, ples je dobar za zdravlje srca. Nedavno američko istraživanje je pokazalo da se na ljudima koji su plesali po 20 minuta, 3 puta tjedno vidio veći napredak srca nego na ljudima koji se bave tradicionalnim vježbama. Plus, plesom nam se podiže raspoloženje i poboljšava koordinacija tijela. 

5. SKLEKOVI

Dobri stari sklekovi odlična su vježba za cijelo tijelo. Nije ni čudo što ovom vježbom, vojnici još uvijek održavaju formu. Od cora do bicepsa, sklekovi pomažu u boljem protoku krvi i jedna su od najefikasnijih vježbi snage. Također, sklekovima se dobiva na koštanoj masi i ubrzava se metabolizam pa će vaše tijelo trošiti kalorije još dugo nakon treninga!

https://youtube.com/devicesupport