3 vježbe za čvrstu i oblikovanu guzu (bez rekvizita!)

| Fit |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Neka vaša guza bude čvrsta i utegnuta ovog ljeta!
Neka vaša guza bude čvrsta i utegnuta ovog ljeta!

Ljeto nam se svakim danom sve više približava i ove godine smo odlučni u namjeri da na vrijeme krenemo s pripremama za skidanje u oskudne ljetne krpice! Uz naše savjete i vježbe, vaša čvrsta i oblikovana guza upravo je ono što će te ove godine s radošću pokazivati! Dodajte ove vježbe u svoju tjednu rutinu i dočekajte ljeto spremni. U badiću.

Najbolje od svega? Ne treba vam apsolutno nikakva dodatna oprema ni rekviziti. Ove vježbe možete raditi kod kuće, u teretani, na poslu ili u parku. Na vama je da odlučite idealno vrijeme i mjesto!

Kako djeluje: Bitno je da radite ove vježbe 3 puta tjedno. Radit ćete po jednu seriju sve 3 vježbe, nakon toga uzeti dvije minute pauze i ponoviti to sve još dva puta (znači ukupno 3 seta)! 

1. Čučanj-skok  // 3 seta po 15 ponavljanja
Kako: stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Započnite vježbu kao da radite običan čučanj, a zatim uključite core i snažno iz pozicije čučnja skočite u zrak. Kada doskočite, ponovno spustite tijelo u položaj čučnja.

https://youtube.com/devicesupport

2. Cross-leg čučnjevi // 3 seta po 15 ponavljanja
Kako: započnite vježbu u poziciji za čučanj, prekrižite desnu nogu iza sebe u lijevu stranu. Cijelo vrijeme ostajete nisko; vratite se u poziciju za čučanj i ponovite to na lijevu stranu tako da lijevu nogu prekrižite u desno.

https://youtube.com/devicesupport

3. Škarice-iskoraci // 3 seta po 20 ponavljanja (10 svaka noga)
Kako: započnite vježbu u standardnoj poziciji za iskorak i držite ruke na bokovima. Pazite da vam je prednje koljeno u ravnini sa stopalom. Iz pozicije za iskorak skočite u zrak što snažnije možete; u zraku promijenite noge tako da vam je sada suprotna noga (od one s kojom ste započeli) naprijed.

https://youtube.com/devicesupport