Fiat predstavio sjajni 500c GQ Edition

| Lifestyle |

Fiat 500C GQ Edition

Fiat je u SAD-u predstavio otvoreni model 500C GQ Edition čija će se Coupe verzija na europskom tržištu predstaviti u ožujku na ženevskom Sajmu automobila. Fiat je automobil kreirao zajedno s izdavačkom kućom Conde Nast pod čijim se okriljem nalazi muški časopis GQ.  

Fiat 500C GQ Edition
Fiat 500C GQ Edition

Posebno izdanje razlikuje se od standardnog modela 500 drugačije dizajniranim prednjim dijelom automobila koji karakteriziraju veći usisnici zraka, a tu su i posebno dizajnirane 16-inčne felge koje se mogu dobiti s crnim ili crvenim centralnim poklopcem.  Fiat je crnu boju koristio za kućišta svjetala i treća vrata, a na B-nosaču krova vidljiva je oznaka edicije GQ 500. Platneni krov pokreće se elektro-motorima i može se sklopiti do brzine od 96 km/h, odnosno podignuti kada brzina ne prelazi 80 km/h. 

Fiat 500C GQ Edition
Fiat 500C GQ Edition

Unutrašnjost je dobila novi trokraki upravljač obložen crnom kožom. Crne boje su i kožom obložena sjedišta popunjena fragmentima od alkantare. Automobil pokreće 1,4-litarski MultiAir benzinski turbo-motor koji razvija 160 KS i 230 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da 500C od 0 do 100 km/h stigne za malo više od 7 sekundi. Raspoloživ u tri boje karoserije (crna, bijela i granitna), Fiat 500C GQ Edition u prodajne salone stići će početkom sljedeće godine.

Fiat 500C GQ Edition