Faberge Big Egg Hunt - najveća svjetska potraga za jajima ovaj put u New Yorku

| Lifestyle |

Feberge DKNY

Sada već poznato događanje "Faberge Big Egg Hunt" ili u prijevodu najveći interaktivni godišnji uskrsni lov na jaja ove godine održava se u New Yorku.

Kao i prijašnje dvije godine, kada se održavao u Londonu, velika jaja od pleksiglasa osmislit će i dizajnirati najveća modna, dizajnerska i arhitektonska imena. Dok su londonska jaja potpisivala imena poput Zahe Hadid koja sudjeluje i ove godine, Mulberrya, Marc Quinna, Sir Ridley Scotta te Princa Charlsa i njegove Camile ove godine su se na posao između ostalih, bacili poznati modni dizajneri poput Diane von Furstenberg, Caroline Herrera, Cynthie Rowley, DKNY, Marchese, Ralpha Laurena, Monique Luiller, Teyskens Oliviera i Tommya Hilfigera. Osim poznatih dizajnera, produkt dizajnera, arhitekata i dizajnera nakita, u akciji sudjeluju i umjetnici poput Marc Quinna, Matthew Weinsteina, Curtisa Kuliga i Clifforda Rossa te fotograf Terry Richardson.

Feberge Foley Corinna
Feberge Foley Corinna

Katharina Flohr, kretivna direktorica Fabergéa, za WWD je izjavila "Ovo je vrlo zabavan projekt s odličnim miksom dizajnera i umjetnika koji rade na njemu. Big Egg Hunt je nevjerojatno inspirativan i spaja umjetnike iz modnog i umjetničkog svijeta na jako zanimljiv način. Osim toga, ovo je odličan način za pokazati što se sve može napraviti na uličnoj razini te savršen medij za slavljenje ove vrste kreativnosti i umjetnost te ujedno podupirajući čak dvije predivne humanitarne priče."

Ovo odlično događanje prije dvije godine osmislio je filantrop Mark Shand kako bi pomogao skupiti novce za čak dvije svrhe - udrugu Elephant Family koja skuplja novac kako bi pomogla očuvati prirodni okoliš azijskih slonova te udrugu Studio in School koja u new yorške škole dovodi svjetske poznate umjetnike.

Prvi uskršnji lov na jaja održao se u Londonu 2012. godine i sa 200 "skrivenih" jaja ubrzo je postao najveći događaj ovakve vrste na svijetu. Ove godine na ulicama New Yorka od 1. travnja, biti će sakriveno čak 250 Uskršnjih jaja. Svako jaja na sebi ima poseban i jedinstven kod koji igrači trebaju smsom ili posebnom aplikacijom poslati na određen broj kako bi ušli u tjedno te ukupno izvlačenje u kojem mogu osvojiti originalno Fabergeovo jaje. Jaja će biti sakrivena u nekoliko zona u New Yorku poput Rockefeller Centra, Times Squarea i Grand Central Stationa. Jaja su inače velika malo manje od metra i napravljena su od pleksiglasa. 

Osim skupljanja novaca putem sms poruka, na kraju cijele akcije, 26. travnja, održat će se aukcija u Sotheby'su na kojoj će ova umjetnička jaja biti prodana najvišim ponuđačima.