Dolce Vita Festival - prvi vintage festival u Hrvatskoj!

| Lifestyle |

Billie and the kids

Jučer je u zagrebačkom klubu Pepermint održano predstavljanje Dolce Vita festivala, koji će se od 21.-23. lipnja održati u Rovinju. Dolce Vita je novi heritage festival koji slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima - glazbi, filmu, dizajnu, modi, plesu i hrani. Prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend svojim će posjetiteljima po prvi puta ove godine ponuditi originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu, te kulturni i gastronomski užitak.

U predivnom Rovinju na novim bazenima između hotela Lone i Eden od 21.–23.6. doživjet ćete istinski retro doživljaj! Uz bogati glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i rovinjskih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, uživat ćemo i udisati pravi zrak 50-tih i 60- tih godina! Na prvoj Dolce Viti svakako treba izdvojiti i nastup Natali Dizdar and Vintage Soul band  koja će se po prvi puta predstaviti kao pjevačica soul klasika šezdesetih godina, na tragu Dusty Springfield i Arethe Franklin,  što će naravno pratiti i odgovarajući image. Od ostalih izvođača na Dolce Viti nastupaju i Ju Taun iz SAD-a, koje je Billboard svrstao među 10 najboljih novih R&B grupa, Montefiori Cocktail iz Italije, čija je glazba korištena i u seriji "Seks i grad", a od hrvatskih grupa tu su Swingersi, Billie and the Kids, B and the Bops, Johnny and his Rockin Tunes…

Pepermint
Pepermint

Posebna poslastica Dolce Vite jest i poznata hrvatska frizerka s londonskom adresom - Nina Butkovich-Budden. Osnivačica "Nina's Hair Parlour", prvog vintage frizerskog salona u Ujedinjenom Kraljevstvu, hvaljena je u britanskim i svjetskim medijima. Između ostalih, o njoj je  pisao Vogue-a, Harper's Bazaar i The Guardian, a u njenoj stolici sjedile su brojne slavne ličnosti od Pamele Anderson, Palome Faith do londonskog gradonačelnika Boris Johnsona! Ove godine Nina ce okupiti tim vizažista i frizera s kojim će gostovati na Dolce Vita festivalu u Rovinju. Na Dolce Viti će se moći pohađati i jednosatne radionice ljepote,u kojima će se moći naučiti kako i sami možete postati pin up diva 1950-tih.

Irena Škorić
Irena Škorić

Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora namještaja iz 50-tih i 60-tih godina Igora Receka -Gangstera, burlesque show u izvedbi internacionalne legendarne Kathi Katze iz Beča koja je upravo završila turneju u Kini ili tečaj swing plesova na Dolce Viti, razveselit će mnoge.
 Na Dolce Viti predstavlja se i posljednji projekt mlade redateljice Irene Škorić. Njen kratki, petnaestominutni film »I love YU« smješten je vremenski u šezdesete tj. sedamdesete godine prošlog stoljeća, a paralelno i u sadašnje vrijeme, dok sjećanja i stvarnost povezuje pjesma »Bila je tako lijepa«... U filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar, Slaven Knezović, Darko Borbar, Josip Šimunić, Lana Benzija, Renata Babić. Noir festival na Dolce Vitu, donosi filmske klasike, ali i najnovije filmske hitove nadahnute stilom noira.

Poseban dio Dolce Vita festivala je i njegov Wine & Dine dio gdje je ostvarena suradnja s vodećim hrvatskim restoranima i vinarima - Apetit City, Lari & Penati, Fellini, Hole in one pub, Mojo bar, Rakijarnica te mnogi drugi.